Părintele Necula: citate, vorbe înțelepte și cugetări care îți redau credința și motivația în viață și te îndeamnă să îți deschizi sufletul în fața iubirii

11 August 2022 publicat în Spiritualitate 66 share-uri

Vă invităm să citiți aceste învățături, adevăruri și vorbe înțelepte de la mult-iubitul Preot Necula, cuvinte care vă vor trezi încrederea în viață, vă vor da putere să mergeți mai departe, vă vor ajuta să găsiți alinare în suferință și să vă umpleți inima de iubire.

Cine este Părintele Necula?

Preotul Ortodox și teolog român Constantin-Valer Necula este născut la 19 iulie 1970 în Brașov. A absolvit Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță”, Brașov (1989), Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Saguna” din Sibiu, 1994, iar din 2004 este doctor în teologie. Conferențiar universitar (2007-prezent), Lector universitar (2002-2007), Îndrumător practică pedagogică pentru predarea religiei (2004-2009), Asistent universitar (1998-2002), Duhovnic (1996-2006), Preparator universitar (1995-1998), autor de carte și colaborator în numeroase articole științifice, fiind implicat, de asemenea, în traducerea unor cărți.

Printre oameni însă, dincolo de muncă și titlurile obținute de acesta, Părintele Necula este duhovnic, sfătuitor pentru tineri și familii, dar și om ce ajută în dezvoltarea comunităților, susținând educația și ajutând în cadrul mai multor proiecte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum își pot da seama părinții dacă este pregătit copilul să meargă la școală. Analiză realizată de psihologi Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube

Dintre toate lucrările sale, enumerăm câteva destinate nouă, credincioșilor sau celor ce ne aflăm în căutare de răspunsuri:

Învățături, citate, vorbe înțelepte și cugetări de la Părintele Constantin Necula

Citate Părintele Necula: În general, atunci când te schimbi, îți cresc aripi. Depinde, însă, unde zbori cu ele...

Citate Părintele Necula: Invidia se naște din neputința de a recunoaște că vrei mai mult. Recunoașteți că vreți mai mult și trageți mai tare!

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Stiluri parentale – tipuri, caracteristici si recomandari Philips Avent lansează cele mai inovatoare biberoane de până acum, modelul Natural Response care imită forma și comportamentul sânului și se adaptează la ritmul natural de băut al bebelușului

Învățături Părintele Necula: Cea mai deplină libertate pe care ne-a dat-o Hristos este: „Te iert și te dezleg!”, în scaunul de spovedanie. Asta înseamnă: Eșți liber! Nu mai ai nici o cătușă! Ești liber spre Răi! Taie-o!

Foto: David P Baileys/ shuttesrtock.com

Învățături Părintele Necula: Nu renunțați la a avea emoții atunci când aveți ceva de făcut, ci transferați emoția în a face bine ceea ce aveți de făcut. Învățați să înțelegeți că e important să vă trăiți viețile. Înfruntați emoțiile și Hristos nu va sta cu spatele la voi niciodată! Viața noastră e făcută să biruim!

Învățături Părintele Necula: A-ți iubi soția inseamnă a pune pemperșii la copil, a spăla vasele, wc-urile, inclusiv dacă ești popă, că nu îți cade nicio mână. Popa-i popă de la ușă încolo. În casă e părintele copiilor săi și soțul soției sale, deci trebuie să știe măcar să spele vasele din când în când.

Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani Oxitocina – tot ce trebuie sa stii Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Citate Părintele Necula: Fiți mai apropiați de lucrurile cu adevărat importante! Când vă plictisește ceva, schimbați direcția de dezvoltare!

Citate Părintele Necula: Femeia să se teamă de bărbat atunci când bărbatul face pentru femeie ce a făcut Hristos pentru Biserică: S-a răstignit pentru ea.

Învățături Părintele Necula: De unde izvorăște atâta ură între noi, atâta must de dezbinare, îmbătător și dătător de false fericiri? Am ajuns să ne distingem între noi prin ură. Ce urâm atât la poporul nostru de-l vulnerabilizăm în momente de greutate ca acelea de acum?

Citate Părintele Necula: A te ocupa de săraci înseamnă un efort de a sfinți țara, de a sfinți oamenii, de a sfinți așteptarea...

Învățături Părintele Necula: Cine greșeste într-o fidelitate nu greșește doar față de acea persoană, ci și față de toate principiile care țîn acea persoană legată de viață, uneori chiar de viața ei. Există și un mod de a te vindeca de infidelitate prin conștientizarea infidelitățîi și schimbarea vieții.

Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite? „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

Citate Părintele Necula: Singurul mod în care îi puteți ajuta pe ceilalți este să nu treceți indiferenţi pe lângă drama lor, ci să spuneți că vă pasă, că parte integrată din mântuirea lor sunteți și voi.

Citate Părintele Necula: A ierta înseamnă de fapt a trăi. A ierta înseamnă a avea capacitatea de a merge mai departe ca un om viu.

Învățături Părintele Necula: Iertarea se câștigă cel mai ușor. Cel mai greu e să ne iertăm pe noi înșine înaintea lui Dumnezeu și să avem capacitatea să iertăm pe ceilalți, chiar și mai ales dacă au greșit.

Învățături Părintele Necula: Noi nu iubim pe oamenii pentru lucrurile în care sunt puternici, noi iubim pe oameni pentru lucrurile în care sunt slabi. Fragilitățile ne țin laolaltă, neputințele ne unesc.

Asta înseamnă a fi de fapt soțul cuiva. A-l însoți în toate. Din nefericire cele mai frumoase lecții de însoțire le vezi pe patul de moarte, când ar mai avea atâtea să își spună.

Învățături Părintele Necula: Eu cred că femeia depăşeşte bărbatul. Când se mulţumeşte doar să-l egaleze îmi pare că pierde perspectiva. Mă întreb mereu dacă urletul unui şef de multinaţională pentru a împlini targetul zilei e mai important decât surâsul cu miros de lapte al pruncului. Fără ca această întrebare să trimită femeia la cratiţă. E un duh de ocrotire ce face din femeie scară spre cer. O fragilitate plină de forţă.

Învățături Părintele Necula: În educația copiilor nu încape decât dorința de a-l ști pe copil în siguranță, de a ști pe copil cu toate atribuțiile lui umane, și nu în ultimul rând de a-l ști asigurat în ceea ce privește cultura necesară creșterii copiilor ce se vor naște din el.

Învățături Părintele Necula: Ați observat că întotdeauna când se caută distrugerea unui popor se începe de la elementele în care poporul crede. În ceea ce s-a lovit în primul rând a fost sentimentul acesta care până la urmă ne definește ca oameni și atunci când nu-l avem ne transformă din oameni în cu totul și cu totul altceva… n-aș vrea să jignesc animalele. Când iubirea nu există, de fapt nu există nici un fel de intuiție a vieții de apoi, nici o deschidere către celălalt. Nu mai există nici o posibilitate de a mai rămâne viu. Ești viu cât iubești.

Referințe:

https://www.deinteres.ro/photo/parintele_constantin_necula/ajutand_saracii_sfintesti_tara/8-0-26

https://citateortodoxe.ro/autor/constantin-necula/pagina-3


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri