10 August 2022 publicat în Spiritualitate 1419 share-uri

"Este mai ușor decât crezi să rămâi pozitiv când ești înconjurat – chiar când ești cufundat în – ceea ce alții ar putea numi ‘negativitate’. Secretul este să..." 

Cum să ramai pozitiv când totul în jurul tău pare a se cufunda în negativitate? Neale Donald Walsch, autorul celebrei cărți "Conversații cu Dumnezeu", este cel care ne dezvăluie secretul.

”Recunoștința este leacul miraculos pentru orice moment dificil. Este cea mai rapidă cale de a dizolva neliniștea, de a vindeca dezamăgirea, de a înlocui negativitatea cu pozitivitatea. Este drumul cel mai scurt de la un drum înfundat la Cale. Este energia care te conectează cu Dumnezeu.

Este mai ușor decât crezi să rămâi pozitiv când ești înconjurat – chiar când ești cufundat în – ceea ce alții ar putea numi ‘negativitate’. Secretul este să încetezi să mai judeci, să ‘nu judeci după aparențe”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize!

Când încetezi să mai judeci, pui capăt unui întreg mod de viață. Acesta nu este un lucru minor. Este o modificare ce îți schimbă viața în atitudine și comportament. Este un miracol.

Dar cum poate cineva să realizeze acest miracol? Aceasta este întrebarea la care toată lumea așteaptă răspuns. Te rog să fii foarte atent la ceea ce urmează să spun acum: ‘Calea de a ieși din starea de judecare este să intri în starea de recunoștință’ Acesta este un corolar atât de important încât ar trebui scris și lipit prin întreaga casă și peste tot în lumea ta. Ba ai putea chiar să-l tatuezi pe încheietura mâinii stângi – sau măcar să-l imprimi pe o brățară pe care să o porți.

Calea de a ieși din starea de judecare este să intri în starea de recunoștință.’

Foto: fizkes /Shutterstock

Asta înseamnă să rămâi recunoscător oricare ar fi rezultatul. Orice rezultat. Asta înseamnă să spui: “Îți mulțumesc, Doamne” chiar și pentru acele lucruri pe care știi sigur că nu le-ai ales în mod conștient și pe care este clar că nu le vrei.

Cineva a spus odată: “Fericirea nu înseamnă să obții ceea ce vrei, ci să vrei ceea ce obții”. Acel ‘cineva’ a avut o profundă dreptate. Data viitoare când te confrunți cu un rezultat sau experiență nedorită, doar oprește-te. Oprește-te exact în mijlocul evenimentelor – oricare ar fi ele. Doar oprește-te. Pentru o fracțiune de secundă închide ochii și spune în gând: “Îți mulțumesc, Doamne.”

Respiră profund și mulțumește din nou: “Îți mulțumesc pentru acest dar și pentru comoara pe care mi-o aduce.” Asigură-te că el conține cu adevărat o comoară ce-ți este destinată, chiar dacă nu o poți vedea chiar atunci. Viața îți va dovedi acest lucru dacă îi vei da o șansă.

Atunci când recunoștința înlocuiește judecarea, liniștea îți cuprinde tot corpul, blândețea îți înconjoară sufletul, înțelepciunea îți umple mintea. Lasă recunoștința să înlocuiască judecata și întreaga experiență a vieții tale se va îmbunătăți în cinci secunde. Și asta pentru că atitudinea este totul. Atitudinea restabilește traiectoria corectă.

Totuși, cum poate trece cineva la starea de recunoștință când împrejurările sau condițiile sunt ele însele extrem de cumplite, triste – sau chiar îți amenință viața? Prin faptul că știi că fiecare moment din viață reprezintă o oportunitate extraordinară pentru tine ca să declari, să exprimi și să trăiești experiența interioară a Divinității care se află în tine.

* Autor: Neale Donald Walsch, fragment din cartea „Mai fericit decât Dumnezeu

Foto fr si main: sun ok /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri