5 August 2022 publicat în Spiritualitate 806 share-uri

Conjuncția Uranus – Nodul Nord este un eveniment astral absolut deosebit și rar ținând cont că Uranus și Nodul Nord se întâlnesc o singură dată la fiecare 15 ani, dar în semnul Taurului (semn de pământ) se vor mai întâlni iarăși tocmai în anul 2357, ceea ce ne spune puțin despre cât de special este, un eveniment de trăit o dată în viață sau care va rămâne în cărțile de astrologie. Acestor planete li se alătură și înflăcăratul Marte, care va intensifica totul. 

Conjuncția Uranus – Nodul Nord a avut loc în Taur pe 31 iulie, la 1 grade, și este un aspect care, deși îl menționăm ușor tardiv, va aduce unele schimbări majore și provocări în perioada următoare mai ales că începând cu 1 august acestei alinieri planetare deosebite i s-a alăturat și Marte care va intensifica acest aspect astral, dându-i o nouă lumina și o energie foarte puternică.

Este un eveniment astral absolut deosebit și rar ținând cont că Uranus și Nodul Nord se întâlnesc o singură dată la fiecare 15 ani, dar în semnul Taurului (semn de pământ) se vor mai întâlni iarăși tocmai în anul 2357, ceea ce ne spune puțin despre cât de special este, un eveniment de trăit o dată în viață sau care va rămâne în cărțile de astrologie. Această alinire este volatilă, impredictibilă, aducătoare de schimbări de paradigme și schimbări în general, de descoperiri și inovații, dar poate tocmai în asta stă frumusețea ei, în potențialul său extraordinar deși ușor haotic pe care îl vom resimți din plin la început de august (mai ales în prima săptămână din august 2022).

Uranus este planeta asociată cu schimbarea, viitorul, transformarea, cu rebeliunea, energia imprevizibilă sau neașteptată (și nu va ezita să ne supună ocazional unor teste), în timp ce Marte este planeta ce reprezintă pasiunea, impulsivitatea, conflictul, distrugerea, acțiunea. Marte este Luptătorul, cel care ia atitudine pentru o cauză. Tot Uranus este cel care se ocupă mai degrabă de lecțiile la un nivel colectiv și de societate decât de cele la un nivel individual (de aceea și conexiunile la nivel de grup se realizează mai ușor), iar energia Taurului este legată și de sentimentul de siguranță și stabilitate, de finanțe, de valorile care ne definesc.

Foto: planeta Uranus; by buradaki /Shutterstock

Uranus își poate juca oricând cartea lui de imprevizibil și ne poate cerne în cale situații sau evenimente pe care nu ni le-am fi imaginat și care ne pot schimba radical sau într-o altă direcție decât cea preconizată de noi traiectoria destinului. Pentru unii dintre noi aceasta poate însemna să urmăm o nouă cale. Nu este exclus nici ca umanitatea să pășească către o nouă era și într-o nouă direcție.

Ce este cel mai bine să facem în aceste circumstanțe planetare neobișnuite? Să fim cu ochii în patru, dar în același timp să spunem “da” oportunităților și să îndrăznim să ieșim din zona noastră de confort. Este adevărat că avem mai mult grjă de propria persoană și propriul suflet, că suntem atenți la ce ne dorim cu adevărat, dar în același timp suntem somați să îl avem tot timpul în minte și în inimă și pe cel de lângă noi. Dacă lui nu îi este bine, nici nouă nu ne va fi – iată ce lecție magistrala ne oferă planetele în această perioadă.

“Poate fi și despre cum ne putem reeduca să ne schimbăm definiția confortului, a abundenței, a opulenței, a siguranței și a plăcerii, poate astfel încât și alte grupuri sau chiar planeta ca un întreg să beneficieze de ele”, confirmă și astrologii de la https://cafeastrology.com.

Nodul Nord în astrologie este asociat cu soarta, cu ceea ce ne așteaptă de acum încolo, considerați-l ca pe o stea călăuzitoare (asemenea Stelei Nordului) care ne arată calea și ne ghidează către misiunea și destinația destinului nostru. În timp ce Nodul Nord va fi în Taur, Nodul Sud va fi în Scorpion. De aceea, suntem somați să facem pași înspre destinul nostru adevărat, să ne învățăm lecțiile karmice pentru a putea să fim noi înșine în mod autentic. Dacă le-am învățat, perfect, dacă nu, vom continua să atragem înspre noi oameni și lecții care să ne încurajeze să ne detașăm de toate acele blocaje, convenții, convingeri sau tradiții care ne împiedicau din a evolua.

Cu aceste 2 planete și nodul lunar nordic într-un semn fix, de pământ, (Taur) să nu ne mire dacă vom trece prin unele transformări interioare majore care nu vor întârzia să se manifeste rapid și în exterior. Da, acum simțim că este momentul să acționăm și să avansăm către acele lucrurile în care credem cu toată inima și așa vom și facem. Acum inima este busola noastră, dar și faptele contează. Să facem astfel încât faptele să fie în acord cu inima.

Prin urmare, această perioada de început de august poate fi resimțită de unii dintre noi ca fiind copleșitoare, iar uneori vom avea sentimentul că lucrurile se întâmplă dincolo de puterea noastră de control, ca și cum ceea ce este menit să se întâmple se va întâmplă oricum. Să nu fiți luați prin surprindere dacă veți simți cum unele lucruri care nu erau harazite vouă sau nu vă reprezentau cu adevărat sufletul se destramă chiar sub ochii voștri.

Rămâne valid și valabil pentu viitor doar autenticul care servește evoluției voastre și vă ajută să înaintați către o viață mai bună. Ceea ce ne reține din a trăi în acord cu propriul cântec al sufletului nostru trebuie eliberat și descătușat, trebuie să ne înălțăm aripile către cer și să ne trăim viața pentru care am venit pe acest Pământ. Este vremea pentru ca Adevărul să fie adus în inimă și din inimă în lumină.

“Conjuncția Marte –Uranus –Nodul Nord creează un timp al energiei intensificate, intensitate, impulsivitate, inițiativă, entuziasm, inspirație și instabilitate”, spune astroloaga Kayse Budd pentru https://www.mindbodygreen.com . Aceasta adaugă că această aliniere are un potențial enorm pentru schimbare și că, foarte probabil, vom simți un impuls puternic de a începe ceva anume. De asemenea, există o posibilitate mare de accidente, dezastre sau chiar de manifestări ale violenței uneori, ne atrage atenția expertul în astrologie.

“Deoarece inedita conjuncție este în Taur, teme legate de bani, terenuri, pământuri, case, îmbrăcăminte, schimbarea înfățișării, aur, bijuterii sau alte bunuri sunt relevante”, adaugă astroloaga. Schimbările și inițierile care se vor întâmplă în timpul acestei conjuncturi au o potențială importanță karmică și pot favoriza mersul societății sau al sufletului înainte.”

Foto: 3d_illustrator /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri