21 Iulie 2022 publicat în Spiritualitate 18 share-uri

Radiestezia este o metodă de măsurare și terapie totodată, folosită încă din timpuri străvechi, ce utilizează un instrument ajutător în realizarea scopului dorit. Adesea prin radiestezie se pot găsi izvoarele subterane și sursele de apă, se pot indica anumite organe suferinde la nivelul corpului, se pot găsi obiecte sau ființe pierdute, pot fi descoperite lucruri sau locuri ascunse. Vă invităm să descoperiți ce reprezinsta radiestezia și cum cum poate deveni aceasta de ajutor astăzi, printre toate nevoile noastre actuale.

Ce este radiestezia?

Ați auzit vreodată de persoane care găsesc surse de apă folosind o ramură de alun, sau care utilizând un băț ori un instrument de tip furcă pot găși obiecte pierdute? Ori de oameni care folosesc pendulul pentru a indica starea de sănătate a organelor corpului nostru ori ansa radiestezică pentru a face tot felul de descoperiri?

Instrumentele radiestezice pot fi utilizate pentru a indica un loc sau o direcție sau pentru a obține răspunsuri de tip „da” sau „nu”. De exemplu bagheta radiestezică poate fi utilizată pentru a indica direcția sau locul căutat, când aceasta începe să execute anumite mișcări când se apropie de adevăr.

Foto: Blossom Winchester/ shutterstock.com

Pendulul poate fi utilizat pentru răspunsuri de tip da sau nu, de exemplu unii terapeuți (radiesteziști) pot atinge anumite zone ale corpului unde se proiectează anumite organe și, utilizând pendulul, să indice, conform mișcării acestuia, dacă organul respectiv este (da) sau nu suferind.

Pendulul poate fi utilizat și peste o hartă pentru a indica o zona unde se poate afla un obiect căutat, ascuns sau o persoană/un animal.

Ansa radiestezică poate fi utilizată în ambele sensuri, având capacitate atât de oscilare, cât și de indicare a unor direcții.

Radiestezia este practicată încă din antichitate. Cele mai vechi dovezi materiale despre existenţa şi aplicarea radiesteziei provin din jurul anului 3000 I.Hr. din regiunea Chinei, unde au fost găsite pietre sculptate ce reprezentau diferite personaje făcând investigaţii radiestezice cu diferite baghete.

Radiestezie: principii și metode

Radiestezia se bazează pe credința că există un câmp energetic invizibil care înconjoară și pătrunde toate lucrurile, acest câmp fiind foarte puternic în cazul organismelor vii. Acest câmp energetic este cunoscut sub numele de „forța vitală” sau „energie universală”.

Se spune că forța vitală răspunde la gândurile și intențiile ființelor umane. Când o persoană se concentrează pe găsirea apei, de exemplu, se spune că forța vitală „răspunde” deplasându-se în direcția apei.

Radiesteziștii folosesc o varietate de instrumente pentru a-i ajută să găsească obiectul ascuns sau sursa de apă. Cea mai obișnuită unealtă este un băț, o ramură sau o furcă. Furca este ținută în mâna nedominantă, iar capetele furcii sunt îndreptate spre pământ.

Pe măsură ce radiestezistul merge, se spune că furca se mișcă atunci când este peste obiectul ascuns. Radiestezistul marchează apoi locul și sapă pentru a găsi obiectul. Furca sau bacheta/bățul pot fi folosite și spre a indica unele direcții, în ce parte se află un obiect sau o persoană.

Foto: Evgeny Haritonov/ shutterstock.com

Radiestezia este, de asemenea, folosită pentru a găsi obiecte pierdute, cum ar fi chei sau portofele, obiecte cu valoare sentimentală. Radiestezistul se concentrează asupra obiectului care este pierdut și se spune că furca se mișcă în direcția obiectului.

Susținătorii radiesteziei spun că este un aceasta reprezintă adevărat fenomen care poate fi folosit pentru a găsi obiecte ascunse și surse de apă. Ei spun că oricine poate învăța să radiestezie și că este o abilitate utilă.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre radiestezie, există multe cărți și site-uri web care vă pot oferi mai multe informații.

Vă recomandăm să citiți și:

Ce măsoară și cum ne ajută radiestezia?

Așa cum se înțelege deja din rândurile de mai sus, prin radiestezie putem indica locații, putem găsi lucruri sau locuri ascunse, putem găsi obiecte pierdute.

Însă totodată radiestezia poate realiza, în special utilizând ansa radiestezică sau pendulul, tot felul de măsurători, inclusiv cele care țin de compatibilitatea între persoane, de sănătate, de evoluție spirituală și parapsihologie.

Iată câteva dintre cele mai căutate motive pentru efectuarea de măsurători radiestezice:

  • Descoperă anumite organe suferinde sau poate evalua gradul de vindecare energetică a anumitor zone din corp;
  • Identifică blocaje energetice;
  • Măsoară funcționalitatea centrilor energetici/chakrelor
  • energie Yin/Yang (feminin/masculin)
  • beneficitatea oricărei acțiuni, casei, locului de muncă, etc.
  • măsoară nivelul de stres;
  • influența anumitor răni: rana de abandon, de umilire, de trădare, de abuz, de nedreptate, de respingere etc.
  • poate ajută în identificarea misiunii spirituale personale și așa mai departe.

Sursa foto articol: Fer Gregory/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri