Chiron retrograd - 19 iulie – decembrie 2022:  Puterea ”Tămăduitorului rănit” este chiar în noi! Vindecare personală și vindecare pe linie ancestrală

15 Iulie 2022 publicat în Spiritualitate 623 share-uri

Pe 19 iulie Chiron va intra în mișcare retrogradă (la 16 grade în Berbec) și va rămâne aici până pe 23 decembrie 2022 (când va intra în mișcare directă tot în Berbec), iar acest tranzit nu va rămâne deloc neobservat căci darul lui Chiron este unul al autovindecării și al evoluției, dar posibil și al dizolvării traumelor ancestrale.

Pe 19 iulie Chiron va intra în mișcare retrogradă (la 16 grade în Berbec) și va rămâne aici până pe 23 decembrie 2022 (când va intra în mișcare directă tot în Berbec), alăturându-se astfel unor alte mișcări retrograde planetare efectuate de Neptun, Saturn și Pluto anul acesta și despre care am discutat în materialele anterioare. În astrologie, lui Chiron i se spune adesea și “Vindecătorul rănit”, o denumire care din start ne atrage atenția asupra rolului și influenței acestui corp astral asupra existențelor noastre.

Astronomic vorbind, Chiron nu este o planetă în sine, ci un corp înghețat de tip asteroid sau cometă periodică, încadrată recent în rândul “centaurilor” (obiecte fără orbite stabile) care orbitează Soarele între Saturn și Uranus și care, conform wikipedia, are diametrul de 166 km. Chiar dacă nu este o planetă în sine, ci un corp cosmic care orbitează între alte planete, astrologii îi acordă o importanță aparte și vorbesc despre energia cosmică specială a acestuia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!  

În mitologia greacă, Chiron era fiul lui Cronos și al Philyrei, unul dintre acei centauri înzestrați cu înțelepciune și cunoaștere în arta vindecării și în știința medicinii și a plantelor vindecătoare, un maestru călăuzitor și pentru eroi mari precum Ahile, Tezeu sau Iason. Deși abandonat la naștere de părinții săi biologici, zeul Apollo l-a luat sub aripa sa și l-a introdus în lumea muzicii, a filozofiei, a sunetului lirei și a vindecării. Acest zeu l-a îndrăgit nespus pe Chiron pentru caracterul său unic și luminos, pentru bunătatea și inteligența sa, pentru tăria interioară a acestuia de a-și transforma rănile de abandon în cicatrici frumoase, într-o sursă de putere și în dorința de a face bine altora.

Foto: Morphart Creation /Shutterstock

O parte din caracteristicile acestui personaj mitologic îi sunt asociate și transferate în plan astral și corpului ceresc Chiron. Atunci când acest asteroid cometar intră în mișcare retrogradă timp de 5 luni așa cum se va întâmpla în curând, tematica astrală se învârte în jurul vindecării interioare și a evoluției, asupra introspecției și a capacității individuale de a privi înăuntrul noastre și de a analiza, înțelege și îmbrățișa ceea ce vedem acolo. Chiron stă într-un semn pentru o perioadă de aproximativ 8 ani. Prin urmare, a intrat în semnul Berbecului în 2019 și va trece către următoarea casă zodiacală a Taurului în 2027. Avem timp suficient în aceste 5 luni ale lui 2022 și în alte perioade de a înfrunta și de a sta față în față cu durerile noastre mai vechi, de a începe să rezolvăm trauma nevindecată, resentimentele, orice sentimente negative care au venit la un moment dat la pachet cu rănile noastre.

Iar atunci când Chiron este în mișcare retrogradă în Berbec (o zodie puternică, hotărâtă, încăpățânată, inteligentă, ambițioasă și curajoasă), după cum este cazul, ne este conferită o putere specială, aceea de a ne privi față în față rănile interioare și de a le vedea nu ca pe niște surse de durere, ci ca pe niște izvoare ale potențialului, ca pe o posibilitate de a ne descoperi încrederea și forța de a le îmbrățișa cu iubire și a le lăsa să ne inspire și să ne motiveze (la fel ca și pe ceilalți), nu să ne blocheze sau să ne țină pe loc sau captivi în trecut, incapabili de a ierta, de a uita, de a putea merge mai departe. Chiron retrograd va crea și unele situații nu neapărat confortabile, dar necesare, astfel încât să vindecăm acele răni care încă ne provoacă nefericire, durere, poate chiar probleme în prezent.

De asemenea, darul lui Chiron poate merge mult mai departe, iar acolo unde sunt răni moștenite sau transmise pe linie generațională, va declanșa un proces de vindecare cu ecouri peste timp și de care vor beneficia generațiile mai vechi și generațiile care vor urma. Cu alte cuvinte, pentru unele persoane, Chiron va acționa mai intens și va contribui enorm la vindecarea întregului neam, determinându-le să fie astfel izbăvitoarele karmice din istoria familială și linia lor ancestrală.

Foto: Space Wind /Shutterstock

Berbecul ne infuzează cu acea energie războinică, bătăioasă, de a nu renunța și a nu ne da bătuți, de a ne ocupa chiar ACUM de acele blocaje sau dureri care ne împiedicau din a nu ne trăi viețile la deplinul nostru potențial. Berbecul pune accent și identitate, pe “EU SUNT”, pe ceea ce simțim că suntem și că simțim cu adevărat și nu permite să ne mai aflăm în acea stare de “autovictimizare” sau în care ne plângem de milă.

La polul opus, fiind un semn cardinal guvernat de Marte, imprevizibil, impulsiv și nerăbdător uneori, este foarte posibil să ne simțim tentați să ne gestionăm rănile, temerile și nesiguranțele mele cu furie, grabă și adrenalină, ceea ce nu este chiar calea cea mai bună către vindecare. Vindecarea este un întreg proces care nu se întâmplă peste noapte, ci pas cu pas, în timp, finalizându-se atunci când suntem pregătiți să mergem mai departe.

“Când se află în mișcare retrogradă, Chiron aduce în prim plan tot bagajul emoțional pe care l-ai îngropat și compartimentat bine și îl va dezlănțui la nivelul suprafeței”, declară astrologul Patrick într-un articol publicat pe https://www.myimperfectlife.com. “Chiron are un scop mai măret decât acela de a te face să te miști cu greu prin traumă. Scopul lui este să îți confere multă vindecare și acea putere pe care nu știai că o deții la celălalt capăt. Ceea ce ar trebui să înțelegem din acest tranzit este că “a vindeca” este un verb, este o acțiune și nu ceva care se va întâmplă dacă nu devii activ în privința lui”, adaugă astrologul.

Foto fr si main: GoodStudio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri