22 Iunie 2022 publicat în Spiritualitate 30 share-uri

Încetați jocul blamării. Încetați de a-i mai judeca pe alții. Vedeți fiecare judecată drept ceea ce este ea: un atac împotriva propriei persoane. Ascultați cuvintele lui Paul Ferrini (autor a mai multor cărți de spiritualitate și dezvoltare spirituală) care circulă pe internet, vă vor pune pe gânduri un pic și vă vor invita la autoreflecție. 

"Atâta timp cât se emit judecăți, va fi rușine în lume. Rușinea este convingerea că ceea ce este fals este adevărat. Este percepția răsturnată asupra lumii. Rușinea spune “sunt rău”. Acest lucru nu este adevărat și nu poate fi niciodată adevărat. Dar voi îl credeți și proiectați această credință asupra surorilor și fraților voștri.

De fiecare dată când emiteți o judecată asupra unei alte persoane, vă reîntăriți propria rușine.

Pacea nu va veni în lume până când ea nu vine în inima voastră. Și nu poate veni în inima voastră atâta timp cât vedeți dușmani sau oameni “răi” în jurul vostru.

Fiecare rău pe care îl percepeți în lume indică un loc în inima voastră în care nu există iertare și care cere să fie vindecat. Încetați de a-i mai judeca pe alții. Încetați jocul blamării.

Vedeți fiecare judecată exact ca ceea ce este ea: un atac împotriva voastră, împotriva propriei persoanei.

Foto: Corrado Baratta /Shutterstock

Lumea există doar în cadrul credințelor și experiențelor tale. Iadul există doar în cadrul judecăților tale. Raiul există doar în cadrul dragostei tale.

Dar tu pretinzi că ești o victimă a acestei lumi. Tu pretinzi că există un “diavol” în afara credințelor tale sau un “rău” care nu are legătură cu judecățile tale. Acest lucru nu este adevărat. Fiecare rău provine din judecățile tale și fiecare diavol provine din proiecția rușinii tale.

Nu încerca să vezi că drama se întâmplă în afara ta, pentru că astfel vei pierde cheia împărăției. Cei care se văd pe ei înșiși ca pe niște victime își vor pierde din putere. Cei care se văd slabi nu vor depăși obstacolele din viața lor.

Drama rușinii și blamării se întâmplă numai în mintea ta și acolo trebuie ea mutată.

Pentru o clipă, hotărăște-te să crezi: “Merit a fi iubit, a fi acceptat, merit”. Și starea ta de victima ia sfârșit. Hotărăște-te să crezi: “Sunt capabil de a-l iubi pe fratele meu, indiferent de modul în care el se comportă cu mine” – și legăturile invizibile ale proiecției se vor desface.

Dă dragostea pe care o ai de dat – și dragostea după care tânjești se va întoarce la tine, probabil atunci când te aștepți mai puțin."

Autor: Paul Ferrini, fragment din carteaLiniștea Inimii” aparută la Editura For You

Foto fr si main: Raisa Kanareva /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri