27 Mai 2022 publicat în Spiritualitate 32 share-uri

Aflați cum ne putem asuma responsabilitatea propriei vieți astfel încât să fim mai fericiți și mai împliniți, să facem alegeri mai conștiente și să trăim viața pe care ne-o dorim. De asemenea, unele probleme ar putea fi prevenite dacă suntem corect și la timp informați. Iată câteva sfaturi practice pentru un mai bun management al propriei vieți.

 

 

DESCHIDE PREZENTAREA

Ce înseamnă să fii responsabil față de tine?

V-ați simțit vreodată ca și cum viața vi se întâmplă pur și simplu și nu aveți niciun control asupra ei? V-ati simțit ca o frunză dusă de vânt în direcții în care nu vrea să ajungă? Ați simțit că oricine altcineva este de vină (circumstanțele, o anumită persoană - și poate chiar așa și este) pentru punctul în care sunteți acum, însă ați rămas blocat în situația respectivă fără posibilitatea de a și face ceva pentru a ieși din ea? Cum ar fi să ieșim din acest pattern al acuzării și al blamării și să facem în schimb tot ce putem cu circumstanțele pe care le avem în față? Cam despre asta este responsabilitatea personală, despre a prelua hățurile vieții tale în propriile mâini și a o conduce acolo unde simți că trebuie să ajungi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Cuvântul “responsabilitate” nu este poate cel mai îndrăgit termen. Poate părea inițial plictisitor, rigid, plin de limitări sau îngrădiri față de dorința noastră de libertate. În general, suntem prinși în responsabilitățile noastre față de ceilalți (familie, cei dragi, job etc) și alte lucruri, cine și-ar mai dori responsabilități în plus, fie ele și față de propria persoană? Dar responsabilitatea personală este la fel de importantă în drumul nostru despre evoluție și dezvoltare personală precum alte valori care ne sunt mult mai familiare astăzi: iubire de sine, empatie, iertare, compasiune etc. În fapt, nici nu putem trăi în mod autentic, în concordanță cu propriile valori, și să fim cu adevărat fericiți dacă nu ne asumăm responsabilitatea propriei vieți.

Numerologie: APRILIE 2023 – O lună extraordinară pentru a ne echilibra relațiile! Energia lui 2 este mai puternică ca niciodată Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Chiar dacă uneori poate fi un proces îndelungat sau provocator, responsabilizarea personală este mai mult decât necesară în viețile noastre căci ne ajută să mergem mai departe. Ea ne face să ne simțim puternici, asumați, încrezători, liberi să luăm decizii, să facem schimbări și să facem alegerile potrivite pentru noi înșine. Asumarea responsabilității personale ne învață că viața nu doar ni se întâmplă pur și simplu, adică noi suntem doar niște privitori care reacționează la ceea ce li se întâmplă, ci și că o putem crea la rândul nostru. Lucrurile nu doar NI se întâmplă, ci ele se pot întâmpla PENTRU noi.

Responsabilizarea personală ne ajută să ne devictimizăm și demartirizăm, să trecem de la statutul de victimă la cel de învingător, să ne rupem de ciclul blamării și al învinovățirii (și al autoînvinovățirii), să acceptăm, să iertăm și să mergem mai departe. SĂ ACȚIONĂM. Să ne revendicăm puterea personală, nu să o cedăm sau să o căutăm în exteriorul nostru. A fi responsabil pentru propria viață nu înseamnă deloc să închizi ochii la propriile greșeli sau ale celorlalți, ci să îți conștientizezi propria vină sau pe a celorlalți. Însă în loc să cauți un țap ispășitor și să te concentrezi pe greșeală, să muți punctul de interes pe găsirea unei soluții și a unei posibilități de a merge mai departe.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!  

Beneficiile asumării responsabilității pentru propria viață

Persoanele care preiau responsabilitatea totală a vieții lor experimenteaza mai multă bucurie și au un control mai mare al circumstanțelor din viața lor. Își recapătă puterea personală. Se simt mult mai împuternicite și iau decizii mult mai ușor căci înțeleg că responsabilitatea pentru alegerile lor le aparține în mod exclusiv și nu este deloc apanajul altora. În mod evident nu putem controla tot ceea ce ni se întâmplă, însă a fi responsabili pentru propria viață înseamnă și a alege cum să reacționăm față de ceea ni se întâmplă, cum acționăm, cum gândim și ce simțim ca răspuns la ceea ce ni se întâmplă. Odată ce înțelegi că ești responsabil pentru propria viață, în interiorul tău se schimbă ceva. Ai o altă energie și o altă vibrație, începi să acționezi și să devii un mic creator, dând culoare tabloului propriei vieți.

Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare
Foto: By sun ok /Shutterstock

Devino arhitectul propriei vieți:

► Dacă te nemulțumește ceva, dorești să îmbunătățești un aspect al vieții tale, îți lipsește ceva sau îți dorești ceva foarte mult, fă ceva în privința acestui lucru. Însoțește-ți intenția cu acțiune. Fă pași în fiecare zi, cât de mici, spre propria fericire și visurile tale. Vom scăpa astfel și de frustrarea și tristețea pe care o simțim atunci când suntem nevoite să acceptăm lucrurile ca atare și vom deveni mulțumiți și fericiți că stă în puterea noastră să facem ceva pentru noi.

► Amintește-ți că tu ești responsabil pentru propria fericirea sau nefericire și nu ceilalți. De fapt, înainte de toate și de toți, ești responsabil pentru tine însuți. Nu este deloc egoist să spunem asta, ci chiar eliberator. Ca să îi putem crește fericiți pe copiii de a căror îngrijire suntem responsabili, trebuie să ne asumăm în primul rând responsabilitatea pentru propria fericire. Nimeni nu dorește martiri în jurul lor, ci oameni fericiți. Dacă îți dorești să fii fericit, decide care sunt acele lucruri care te fac fericit. Cere-le, vorbește despre ele, acționează, lucrează pentru a le obține. Cât poți, cum poți, setându-ți niște priorități pe parcursul zilei și pe termen lung pentru a nu te epuiza. Nu este datoria celorlalți (soț, partener, prieten, copil etc) să te facă pe fericit/ă, ci este a ta în primul rând.

Lasă-i să te judece! Lasă-i să zică ce vor! Mergi pe drumul tău cu sufletul curat! Caută acei oameni lângă care îți este bine, ușor și frumos, OAMENII TĂI…. Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin

► Cum te poți face singur fericit? Ei bine, având grijă de tine în primul rând. De corpul, mintea și sufletul tău. Cunoscându-le mai bine, oferindu-le opțiuni bune și preocupându-te de ele cu interesul și iubirea pe care probabil le acorzi și celorlalți. Având grijă să dormi suficient, să mănânci sănătos, să faci mișcare, să te eliberezi de stres prin tehnicile cu care rezonezi, să faci alegeri și decizii bune pentru corpul și viața ta. Făcând acele lucruri pe care le iubești, care te hrănesc spiritual și mental și care te fac fericit. Ascultă spre exemplu muzica preferată, fii creativ, citește cărți care te fac să devii o persoană mai bună, întâlnește-te cu prietenii pe care îi ai aproape de sufletul tău, învață lucruri noi, du-te într-o călătorie în care nu ai mai fost până acum etc.

Uitați-vă bine la el! El este venerabilul Jindai Sakura, cel mai bătrân copac sakura din Japonia și din lume. Îi ghiciți vârsta? Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

► Amintește-ți că alegerile sunt la tine. Fiecare dintre noi facem alegeri în fiecare clipă. Indiferent că alegem ce mâncare să consumăm, cum să ne petrecem seara sau cum să gestionăm o situație, cârma vieții este în mâinile noastre. Iar uneori putem fi nevoiți să facem alegeri care nu ne sunt comode, însă care ne vor aduce mult bine în viitor. De exemplu putem alege un stil de viață mai sănătos, alimente mai bogate în vitamine și minerale, chiar dacă, poate, primul instinct a fost să ne luăm o prăjitură.

► Învață să previi! Multe situa'ii din via'a noastră ar putea fi prevenite daca facem alegerile cele bune. De exemplu putem folosi mijloacele contraceptive pentru a evita o sarcină nedorită. Putem face analize la timp si putem urma programe de screening pentru a preveni o boală. putem comunica eficient si la timp pentru a preveni încurcăturile.

► Fii sincer cu tine și încearcă să renunți la motive și scuze pentru a nu ajunge acolo unde îți dorești. “Nu am timp și de asta”, “sunt prea bătrân pentru așa ceva”, “sunt prea tânăr”, “ce vor spune părinții?”, “ce va crede partenerul de viață despre mine, mă va sprijni?” – Sună cunoscut? Bineînțeles, uneori ne simțim mai în siguranță în zona noastră de siguranță și confort, dar nici nu vom realiza ceea ce ne dorim dacă rămânem în același statu-quo. Fă acele schimbări pe care ți-ar plăcea cu adevărat să le faci și care te-ar face fericit.

► Acceptă-te pe tine însuți și acceptă-ți și circumstanțele. Asumă-ți responsabilitatea pentru cine ești în acest moment, pentru punctul în care ai ajuns. Chiar dacă mediul exterior te-a influențat și în mod sigur a avut partea sa de contribuție la ceea ce ești acum (familie, școală, prieteni, partener de viață etc), doar de tine depinde acum să faci, să devii, să ai gânduri pozitive si constructive, să construiești, să iei decizii, să trăiești în circumstanțe mai bune și să fii fericit.

► Scoate din vocabularul tău și din sistemul tău de gândire cuvintele “vină” și “blamare”. Sigur, este destul de ușor să muți centrul de învinovățire de la tine asupra altei persoanei. Cu toții avem tendința să facem asta, iar uneori persoana respectivă chiar joacă un asemenea rol în viața noastră. Dar a face pe cineva responsabil pentru viața ta de acum nu îți va fi de folos vieții tale, ci doar te va bloca. Uită cine este vinovatul, inclusiv dacă acela ești tu. În loc să te axezi pe ceea ce ți-a făcut sau greșit, încearcă să te întrebi: “Ce aș fi putut face diferit? /Ce pot face eu diferit acum?” sau “Ce am învățat din asta?”. Astfel vei prelua controlul asupra situației si te vei împuternici.

► Acceptă-ți trecutul și fă pace cu el, cu tine și cu persoanele care ți-au greșit sau te-au rănit. Iartă și iartă-te, învață din greșelile tale și din greșelile altora astfel încât astăzi să trăiești din plin prezentul și să îți faci planuri de viitor.

Foto fr si main: ByNew Africa, Faeline Creations /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri