22 Noiembrie 2011 publicat în Social 152 share-uri

21 organizatii nonguvernamentale desfasoara un pichet de protest vineri, 25 noiembrie, in intervalul 16.00-18.00, in fata Parlamentului, Camera Deputatilor, prin care cer imbunatatirea legii de prevenire si combatere a violentei in familie si aplicarea corespunzatoare a acesteia.

Organizatiile nonguvernamentale si persoanele care s-au alaturat protestului critica dezinteresul parlamentarilor si al reprezentantilor institutiilor Statului fata de problema violentei in familie. Principalele noastre revendicari sunt introducerea in lege a ordinului de protectie a victimei si a ordinului de restrictie pentru agresor, precum si bugetarea corespunzatoare a adaposturilor. Ordinul de protectie si ordinul de restrictie sunt prevazute in legislatia majoritatii tarilor Uniunii Europene. In Parlamentul Romaniei au fost depuse mai multe proiecte de lege care prevad includerea ordinului de protectie si a ordinului de restrictie in legislatia nationala, dar discutarea acestora in Parlament a fost amânata la nesfarsit.

Victimele nu mai pot astepta!

Noi sustinem ca agresorii lovesc femeile pentru ca pot si pentru ca li se permite, iar cat timp nu ia masuri, Statul este complicele agresorilor.  Despre acest aspect, Garbo a scris recent in articolul Nominalizata la Nobelul pentru Pace: In Romania, femeile nu vorbesc despre violenta domestica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop

In perioada 2004 – 2008, au fost inregistrate peste 47.000 cazuri de violenta in familie la nivel national si au fost raportate 677 de decese. Din totalul victimelor, 71,34% sunt femei. Din totalul victimelor barbati, 72% sunt minori. Asadar, intre adulti, agresorii sunt intr-o pondere covârsitoare barbati, iar victimele sunt femei.

Conform Agentiei Nationale pentru Protectia Familiei, in anul 2009 s-au inregistrat peste 12.000 de cazuri de violenta in familie, reprezentând o crestere cu 8, 04% fata de anul 2008 si cu 41,81% fata de anul 2007. In comparatie cu 2008, numarul victimelor femei a crescut cu 13,81%. Datele pentru 2010 nu au mai fost colectate de Agentie deoarece aceasta a fost de desfiintata de Guvern in urma reorganizarii agentiilor guvernamentale. In toata tara, locurile din adaposturi acopereau doar 4,46% din necesarul pentru sprijinirea victimelor. Anul trecut, in 8 judete nu exista nici un centru pentru victimele violentei in familie: Bacau, Bistrita - Nasaud, Brasov, Calarasi, Giurgiu, Maramures, Olt si Suceava.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri