2 / 5

Iulia Dibu - protest prin dans

Despre violenta asupra femeii am putea vorbi mult, incepand de la modul in care este construita societatea mondiala si culminand cu delicatetea si vulnerabilitatea femeii ca fiinta, calitati care, uneori, sunt gresit intelese. Cu totii stim, desi nu rostim, ca aceasta violenta exista, ca femeia este slab sau chiar deloc aparata prin lege, si cu totii am vazut cel putin o data in viata o forma de violenta indreptata asupra femeii.


Este uimitor cum oameni din toata lumea s-au mobilizat atat de repede si de amplu pentru a dansa intr-un astfel de proiect. Este clar ca pe toti „ne misca”.


De ce dansez pe 14 februarie? Pentru ca este o zi in care celebram dragostea! Pentru ca in felul acesta, femei din toata lumea, ne putem uni cauzele; pentru ca detest violenta si pentru ca dansul mi se pare cea mai frumoasa maniera de protest - un mod de expresie atat de frumos, accesibil oricui si totodata atat de dinamic, care inspira energie pozitiva, dragoste, libertate!


Va invit cu tot entuziasmul sa dansati, femei si barbati, alaturi de noi pe 14 februarie!
STRIKE, DANCE, RISE!


Iulia Dibu este redactor sef la Garbo.ro, a studiat Facultatea de Medicina si totodata s-a specializat in jurnalism medical. Iulia iubeste arta, este sportiva de performanta in dans si coregrafa la Clubul Madness Dance. Iulia va conduce repetitiile pentru flash-mobul din Bucuresti, din data de 14 februarie 2013.
 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri