Congo, tara africana, si-a capatat faima de cel mai rau loc din lume pentru o femeie. Un nou studiu dezvaluie informatii socante: 1.152 femei - violate zilnic, adica 48 pe ora.

Rata este de 26 de ori mai mare decat oficialul de 16.000 pe an raportat de Natiunile Unite, scrie 9am.ro, citand Huffington Post.

Michelle Hindin, o profesoara a scolii de sanatate publica John Hopkins Bloomberg, specializata in violenta pe sexe, spune ca rata ar putea fi si mai mare. Sursa documentarii a fost unui studiu realizat prin interviu face to face, iar oamenii nu sunt mereu foarte deschisi sa vorbeasca despre violenta in fata strainilor.

„Numarul este uimitor”, spune aceasta.

Congo, o tara cu 70 de milioane de locuitori, a fost starpita decenii intregi de razboaie. Vastele paduri sunt imbacsite de militari care violeaza pentru a distruge comunitatile.

Analiza, care va fi publicata in Jurnalul American de Sanatate Publica in iunie, arata ca mai mult de 400.000 de femei au fost violate in Congo in decursul unui an, in perioada 2006-2007.

In medie, 29 de femei congoleze din 1.000 sunt violate. Ceea ce inseamna ca pana si acolo unde razboiul nu si-a facut loc, o femeie este de 58 de ori mai expusa riscului de a fi violata decat in SUA, unde rata anuala este de 0.5 din 1000 de femei.

Zona cu cea mai mare rata de viol este in Kivu, o provincie foarte afectata de conflicte, unde 67 de femei din 1000 au fost violate cel putin o data.

Articol preluat via www.9am.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri