Povestea Annei Dunham, mama presedintelui SUA Barack Obama, este una despre forta extraordinara pe care o au femeile, despre valorile nemaipomenite pe care doar ele le pot transmite copiilor, despre sacrificiile pe care le fac ca sa le asigure acestora un viitor mai bun.

"Sunt fiul unui negru din Kenya si al unei albe din Kansas." — BARACK OBAMA, 18 martie, 2008.

Jurnalista New York Times Janny Scott a realizat o biografie a Annei Dunham, o femeie absolut fascinanta pe care o putem considera raspunzatoare pentru succesul presedintelui de acum al Statelor Unite, Barack Obama.

Ann Dunham este cunoscuta ca o femeie antropolog alba, originara din Kansas sau ca o mama singura ce si-a crescut doi copii, pentru ca mai apoi, unul dintre ei – Barack Obama - sa devina un mare politician. Autoarea biografiei "A Singular Woman", Janny Scott ne ofera insa un portret mult mai amplu al acestei femei.

“O gasesc absolut fascinanta. Era fara indoiala o persoana neobisnuita care a indraznit sa faca lucruri pe care multi dintre noi nu indraznim sa le facem nici astazi. La acea vreme – stiti, existau legi impotriva casatoriilor interrasiale in peste douazeci de state americane – ea a conceput un copil cu un african ce i-a devenit si sot. Mai tarziu a plecat in Indonezia intr-o perioada de preschimabri sociale si politice. Era o femeie cu diploma de licenta care crestea doi copii interrasiali intr-o perioada cand femeile rar faceau astfel de lucruri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Leagăn pentru toată copilăria

A facut cercetari fascinante pe insula Indoneziana Java, acolo unde femei vestice rar puteau fi vazute; ea lucra atunci intr-un domeniu apartinand in intregime barbatilor (n.r. antropologia). A fost un pionier in domeniul micro-finantelor cu 20 de ani inainte ca Muhammad Yunus si Grameen Bank din Bangladesh sa ia Premiul Nobel. A fost o initiatoare din toate punctele de vedere si cu toate acestea a fost incredibil de umana”, spune despre ea, Janny Scott.


Obama i-a multumit mamei sale pentru valorile pe care i le-a transmis

Biografia scrisa de catre Janny Scott urmareste viata lui Dunham si relatia dintre ea si viata fiului ei, a carui ascensiune in viata politica a avut loc dupa moartea sa din anul 1995. Barack Obama a multumit in numeroase ocazii insa, mamei sale, pentru munca pe care o face acum.

Ann Dunham s-a nascut in anul 1942 si a fost singurul copil al unui cuplu din Kansas. La sfarsitul anilor ei de liceu, parintii decid sa se mute in Hawaii si considera ca Ann este inca prea tanara sa ramana singura in Seattle.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri