Prima intalnire a mamicii cu fetita: 'Copilul asta are o problema... Nu are o mana'. Acestea au fost cuvintele medicului neonatolog Toma de la Maternitatea Giulesti. Sec, fara compasiune, fara o pregatire, cat de cat, a mamei pentru cutremuratoarea veste. Ioana Maria s-a nascut fara antebratul si mana dreapta.

Sa va ajute Dumnezeu!

Semneaza Mihai Iulian, tatal Ioanei.

Articolul a fost publicat si pe site-ul dedicat fetitei, unde veti gasi informatii actualizate despre ea, despre starea ei de sanatate si despre eforturile parintilor ei pentru a-i oferi o viata mai buna: www.helpioana.ro


***

Povestea Ioanei ne-a emotionat peste masura. Am vorbit cu Iulian, tatal fetitei despre lupta lui cu un sistem prea dur, prea inuman... Ce simte un tatic in astfel de momente cand trebuie sa se zbata ca sa ii poata oferi fetitei sale o viata mai buna?

Este foarte delicat sa raspunzi unei intrebari la care raspunsul este personalizat. Fiecare simte in mod unic situatia in care se naste un copil fara manuta. Simt revolta fata de sistemul medical din Romania. Asa cum poate stiti, descoperita in timp, aceasta malformatie ar fi putut fi evitata 100%. In plus fata de acest lucru, cinismul medicilor care au infaptuit acest lucru, ma revolta si mai mult. Ca sa se inteleaga ce spun, citez pe Doctorul Marcel Moisa de la Maternitatea Giulesti, referitor la preventia aparitiei acestei afectiuni la fetita mea, “… asa cum nu toate femeile trebuie sa posede permis de conducere, nici toti copiii nu trebuie sa se nasca sanatosi”. Asupra acestei declaratii este martor Dumnezeu si Oana Munteanu de la Realitatea. Adaug aici si faptul ca a doua zi de la nasterea Ioanei, a acceptat “atentia” (a se citi spaga) din partea sotiei mele; o sotie socata, care abia mai stia cum sa mearga. Au fost unele perioade in care nu am simtit nimic. Nu am putut sa mai simt ceva. Totul se oprise, inghetase, si asteptam sa mi se spuna ca sunt la camera ascunsa, sau ca e o gluma. Am asteptat in zadar. E realitate. E o realitate dura, care joaca dur si pana la capat cu niste personaje (noi oamenii) care sunt condamnati de societate daca reactioneaza, sau de sistem daca isi asuma crucea. Traim niste vremuri crancene, pe viata si pe moarte cu un sistem care nu pledeaza pentru binele omului,ci pentru inrobirea lui cu orice pret. Sistemul nu aduce valoare vietii; o degradeaza zilnic. In aceste momente grele ale vietii noastre ne-au foat alaturi cativa oameni. Unii ne sunt alaturi si azi. Altii apar si dispar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri