Programul 'ECO-SCOALA' se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 5-18 ani si le va permite acestora sa contureze si sa-si gestioneze propriile proiecte eco, dar si sa organizeze un eveniment 'Mai Curat' in scoala lor. Elevii cu varste cuprinse intre 12-18 ani se pot implica in campania 'Tineri Reporteri pentru mediu' (YRE), devenind adevarati 'jurnalisti' ce vor investiga problema deseurilor.

Comunicat de presa

Fundatia Companiei Wrigley lanseaza astazi campania „Mai curat” in Romania ce isi propune educarea copiilor si tinerilor romani cu privire la problemele generate de aruncarea inadecvata a gunoaielor, precum si incurajarea acestora de a proteja mediul prin actiunile lor. Campania educationala “Mai curat” este implementata in 15 tari si va fi condusa de Fundatia Mondiala de Educatie pentru Mediul Inconjurator (FEE) si operatorii sai nationali. In Romania reprezentantul FEE esteCentrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG).

In cadrul campaniei, vor fi implementate doua programe dedicate copiilor de diferite varste. Programul “ECO-SCOALA” se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 5-18 ani si le va permite acestora sa contureze si sa-si gestioneze propriile proiecte eco, dar si sa organizeze un eveniment „Mai Curat” in scoala lor. Elevii cu varste cuprinse intre 12-18 ani se pot implica in campania „Tineri Reporteri pentru mediu” (YRE), devenind adevarati „jurnalisti” ce vor investiga problema deseurilor. Munca lor va fi apreciata de un juriu national, iar castigatorii vor concura pentru un premiu international YRE.

Campania „Tineri Reporteri pentru mediu” (YRE) este implementata in Romania cu sprijinul asociatiei Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), acest program desfasurandu-se, de asemenea, in Germania, Franta si Canada. Programul va functiona in minim 5 scoli in fiecare tara si va completa activitatea pe care compania Wrigley o desfasoara pentru a incuraja responsabilizarea procesului de eliminare a gunoiului.

Suntem foarte incantati de lansarea campaniei „Mai Curat” in tara noastra. Implicarea copiilor pentru crearea unui mediu mai curat va determina o schimbare semnificativa in atitudinea fata de eliminarea deseurilor si protejarea mediului", a afirmat Mihai Georgescu, Director General Wrigley Romania.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Look-uri moderne pentru primăvară cu cea mai nouă colecție Levi’s Made & Crafted Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi...

„Eliminarea gunoiului este una dintre primele modalitati prin care copiii sunt educati cu privire la protectia mediului inconjurator. Aruncarea inadecvata a deseurilor este, de obicei, una dintre problemele cele mai accentuate vizual in comunitatea noastra. Cu sprijinul generos din partea Fundatiei Companiei Wrigley, Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) va influenta educatia elevilor si ii va invata pe acestia cum sa diminueze efectele acestei probleme”, a declarat Doamna prof. Dr. Cornelia Dinca – presedinte al Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) a precizat:.

Cum va functiona programul Mai Curat


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri