50% dintre romani considera ca violenta fizica domestica este ceva normal, astfel ca numarul total al infractiunilor intrafamiliale a crescut, anul trecut, cu 26 % fata de 2009, in timp ce numarul loviturilor cauzatoare de moarte s-a dublat, potrivit unui studiu al IGPR.

Incredibil sau nu, pentru niste oameni care traiesc totusi in secolul XXI, dar 40% dintre subiecti declara ca sotia si copiii trebuie sa asculte in orice situatie de barbat.

Vatamarea corporala asupra membriilor familiei este pedepsita de Codul Penal cu 1 pana la 5 ani de inchisoare. De cele mai multe ori, victimele agresiunii domestice renunta la acuzatii din cauza procesului anevoios si a consecintelor pe care o astfel de actiune le poate avea in cadrul familiei.

"La noi femeia nu e aparata de nimeni... nici de societate nici de lege", spune o cititoare Garbo. "Daca o femeie se plange ca a fost batuta tot ea e vazuta rau si vorbita pe la colturi... Barbatul e mandru ca e stapan in casa... daca ea pleaca de acasa din cauza batailor si cauta ajutor la politie i se spune sa se duca inapoi acasa ca acolo ii este locul si ca si-a cautat-o... Daca ea incearca sa riposteze si sa se apere, lumea zice ca ea e nebuna si ca trebuie pusa la punct...

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Sunt mii de barbati care au fost invatati ca trebuie sa fie stalp in familie, ca trebuie sa fie conducatori supremi si femeile trebuie sa se supuna".

Foto fr si main: By ruigsantos /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri