Femeile isi doresc barbati adevarati (asa cum sunt vazuti in mod traditional), barbatii doresc femei blande dar atractive. Ambele sexe doresc mult sprijin emotional de la celalalt - acestea sunt concluziile unui studiu realizat recent de GfK.

Comunicat de presa

Femeile isi doresc barbati adevarati (asa cum sunt vazuti in mod traditional), barbatii doresc femei blande dar atractive, si ambele sexe doresc mult sprijin emotional de la celalalt. Conceptul ca femeile nu ar trebui sa aiba loc doar in bucatarie, ci si in functiile de conducere este destul de capabil de a obtine sprijinul majoritatii in zilele noastre, dar subiectul reconcilierii cu rolul de mama continua sa dea nastere unui grad de ambivalenta atat in randul barbatilor cat si al femeilor.

Schimbari majore

Cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, GfK Austria – Departamentul de Cercetare Sociala si Organizationala a investigat in randul austriecilor intelegerea actuala a rolurilor celor doua sexe.

"In comparatie cu studiile pe care le-am realizat in deceniile anterioare, putem stabili ca atitudinile fundamentale s-au schimbat dramatic. Dar, cand vine vorba de a pune lucrurile in practica in viata de zi cu zi, atat barbatii cat si femeile continua sa aiba dificultati", spune Directorul Departamentului GfK de Cercetare Sociala si Organizationala, Angelika Kofler. "Cum sa se ridice la inaltimea asteptarilor mari din partea ambelor sexe inca ii nedumereste atat pe barbati cat si pe femei, ca sa nu mai vorbim de chestiunea referitoare la reconcilierea rolului de mama cu cariera. In aceasta privinta, se observa inca multa ambivalenta”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Super-femeile isi doresc Super-barbati si viceversa

Aproape toti barbatii doresc ca femeile lor sa fie, mai presus de toate, sensibile si sa dea dovada de intelegere, sa fie afectuoase si loiale – dar si inteligente (98% in fiecare caz). In plus, aproape la fel de multi barbati isi doresc, de asemenea, ca femeile lor sa fie atractive (95%) si sa fie capabile sa gateasca bine (93%). Comparativ, este mai putin important pentru barbati ca femeile sa fie de succes (84%), sa fie instarite financiar (72%), independente (86%) si sa mearga la serviciu (80%) - chiar daca se observa ca majoritatea barbatilor considera si acest lucru ca un aspect de dorit care face parte din a fi femeie azi. Cu alte cuvinte: Barbatii vor Super-femei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri