Femeile care folosesc prezervativul sunt cele carora le place sa isi petreaca timpul in afara casei, cu prietenii; Cele care utilizeaza pilula contraceptiva sunt persoane active, axate mai mult pe propria persoana. Inelul vaginal este mai atractiv pentru femeile care au o viata sociala activa.

Aproape jumatate dintre respondenti sunt familiarizati cu mijloacele moderne de contraceptie. 48% detin informatii despre inelul vaginal, contraceptivele injectabile sunt cunoscute de 43%, plasturele cotraceptiv de 41% si spermicidele de 32%. Pe de alta parte, metoda calendarului este metoda contraceptiva cu cel mai mare grad de satisfactie. Datele au fost obtinute in urma unui studiu de piata realizat de ISRA Center Marketing Research pentru MSD Romania in luna decembrie 2010, pe un panel de 1072 persoane, cu varsta cuprinsa intre 20 si 39 ani, din mediul urban.

Conform aceluiasi studiu, cele mai cunoscute mijloace de contraceptie sunt prezervativul si pilula contraceptiva, pe locul doi se afla contraceptia de urgenta, metoda calendarului si coitul intrerupt, iar pe locul trei, dispozitivul intrauterin/steriletul. Sunt urmate de diafragma si sterilizarea masculina sau feminina.

Cele mai importante criterii luate in considerare de femei in alegerea metodei contraceptive sunt: protectia impotriva sarcinilor nedorite, usurinta in utilizare si gradul de satisfactie sexuala. Consumatoarele nu acorda mare importanta cantitatii de estrogeni din produsul contraceptiv pe care il folosesc, impactul asupra sanatatii nefiind unul dintre factorii de decizie cu mare greutate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

Este ingrijorator faptul ca femeile nu sunt foarte preocupate de sanatate cand aleg metoda de contraceptie. Nu foarte multa lume stie ca reactiile adverse de tip cheaguri de sange, hipertensiune, dureri de cap etc sunt date de estrogeni. De fapt, evolutia metodelor de contraceptie urmareste reducerea cantitatii de estrogeni pentru a diminua riscul potentialelor efecte adverse. Medicul ginecolog este in masura sa recomande contraceptivul potrivit pentru fiecare caz in parte, in functie de starea generala de sanatate si istoricul medical”, a declarat Doctor Ruxandra Dumitrescu de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, din Bucuresti.

Ce spun metodele contraceptive despre o femeie?

In ceea ce priveste obiceiurile de consum ale utilizatoarelor de metode contraceptive, femeile care folosesc prezervativul sunt cele carora le place sa isi petreaca timpul in afara casei, cu prietenii; de asemenea, sunt persoane care valorifica lucrurile de buna calitate.

De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri