O fetita care se naste in Africa de Sud are mai multe sanse sa fie violata decat sa invete sa citeasca Uimitor, dar poate prea tarziu, vocile a mii de mii de oameni s-au unit pentru a spune stop violentei sexuale care se petrece in Africa de Sud.

“Lacrimile izbucnesc pe fata micutei Ntombi si aluneca pe uniforma albastra de scoala. Priveste in jos, inspre podeaua murdara a locuintei pe care o imparte cu mama ei si cu ceilalti patru membri ai familiei" - sunt cateva imagini din acest documentar, transpuse in cuvinte de catre publicatia britanica The Independent.

“Am incercat sa scap si i-am implorat sa ma lase in pace”, spune fata, cu voce tremuratoare. “M-a impins catre podea si mi-a facut lucruri murdare. Am incercat sa fug, dar am inceput sa sangerez. Eram tare speriata”.

Ntombi, de 11 ani, a fost violata de catre doi adolescenti si a ramas cu rani mentale si fizice ce au fost accentuate de tratamentul pe care ulterior l-a primit din partea politistilor si a vecinilor care o condamna fiindca a vorbit despre ceea ce i s-a intamplat. Agrseorii au fost eliberati pe cautiune si acum o ameninta cu moartea.

Daca povestea lui Ntombi ne cam perturba, din pacate, in Africa de Sud, aceasta este un fapt obisnuit. Tara are cea mai mare rata de viol; o fata nascuta aici are o sansa din trei sa termine scoala si o sansa din doua sa fie violata, atrage atentia publicatia The Independent.

Ce nu stiam…

  • Un copil este violat in Africa de Sud la fiecare trei minute, dar aproape 9 din 10 cazuri de viol, nu sunt raportate. Victimele se tem ca vor fi omorite daca vor povesti cuiva, cele intamplate.
  • O fata nascuta aici are o sansa din trei sa termine scoala si o sansa din doua sa fie violata.
  • In jur de o treime dintre victime sunt agresate de rude foarte apropiate.
  • In Africa de Sud, una din patru femei este agresata de catre sotul ei.
  • In jur de 200.000 de copii sunt violati, in fiecare an.
  • Un studiu medical efectuat in anul 2009 a aratat faptul ca in Africa de Sud, 1 din 4 barbati recunosc ca au violat macar o data, iar jumtate dintre acestia recunosc ca au fost implicati in mai multe atacuri.

Aflati mai multe informatii accesand site-ul https://lostgirlssa.org/

Foto front si main: gbaku


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri