Forbes.Woman scrie despre un studiu condus de catre un cercetator de la Universitatea israeliana Ben-Gurion, care arata ca femeile frumoase nu prea au succes in materie de job, tocmai pentru ca sunt frumoase. Voi ce parere aveti?

Cazul Debrahleei Lorenzana care a fost concediata de la CitiBank (SUA) pe motiv ca… era prea sexy, pare sa arate ca rezultatele studiului din Israel s-ar putea aplica in intreaga lume.

Dupa ce au trimis peste 5.000 de CV-uri incluzand fotografii ale unor barbati frumosi sau femei atragatoare, fotografii ale unor persoane urate, sau cv-uri fara fotografii, catre companii israeliene care anuntatu posturi disponibile, sociologii au ajuns la concluzia ca barbatii atragatori sunt in mod clar favorizati. Acestia au obtinut o rata de raspuns de 19,9%, cu 50% mai mare decat cea obtinuta de barbatii neatragatori si de doua ori mai mare decat cea a barbatilor care nu inclusesera si fotografie in CV.

Pe de alta parte, in cazul candidatelor, tocmai cele care nu au inclus si o fotografie in auto-prezentarea lor au fost si cele mai cautate – studiul a aratat o rata de raspuns din partea firmelor, cu 22% mai mare decat cea pe care au avut-o femeile banale si cu o incredibila rata de 30% mai mare decat cea a femeilor frumoase care isi trimisesera cv-ul pentru angajare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Autorii studiului au aratat ca aceste date contrazic cercetari anterioare care aratau ca atractivitatea ar fi un plus pentru femei, in termeni ce tin de cariera, posibilitati de angajare si salariu. "De ce sunt femeile frumoase penalizate?", se intreaba Jenna Goudreau, autoarea unui blog pentru Forbes.Woman. Jurnalista arata ca ceea ce au demonstrat cercetatorii israelieni nu tine neaparat de specificul local; ca si in Israel, in SUA, in domeniul resurselor umane lucreaza intr-o proportie covarsitoare femei, ceea ce inseamna ca "gelozia feminina" isi spune cuvantul in ceea ce priveste sansele de angajare a femeilor frumoase.

Daca acesta este rezultatul studiului, trebuie sa mentionam ceva ce editorialista Forbes trece cu vederea. Traim intr-o societate in care femeile de pe tot intinsul Mapamondului sunt indoctrinate de ideea ca a fi frumoase si dezirabile este tot ceea ce conteaza, acesta este spatiul concurential la care sunt incurajate femeile sa participle inca din copilarie: frumusetea! Din acest punct de vedere, rezultatele acestei cercetari, nu sunt deloc surprinzatoare. In orice caz nu mi se pare firesc sa demonizam exclusiv "natura invidioasa" a femeilor, cand tot ce este in jur vorbeste despre imperativul frumusetii...

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș A contat cine a zbierat mai tare

Mai jos, vedeti un interviu cu Debrahlee Lorenzana. Femeia de 33 de ani a dat in judecata CitiBank, vara trecuta, pe motiv ca a fost concediata fiindca este prea frumoasa:

Mai multe fotografii cu Debrahlee Lorenzana:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri