Singuratatea, aventurile amoroase, personalitatea dominatoare si violenta a sotului ei sunt cateva dintre temele jurnalului Constantei Buzea, prima sotie a lui Adrian Paunescu scrie Romania Libera, care publica cateva citate din aceasta carte.

Romania Libera pune accentul pe suferintele fizice si psihice pe care le indura poeta Constanta Buzea, ca sotie a lui Adrian Paunescu:

„Maine, in plinul zilei, la 11.30, implinesc 28 de ani. (...) Maine imi voi cumpara niste flori, ca sa nu fiu singura (...). Refuz sa accept ca a uitat de aniversare. Parca ar fi facut-o dinadins...", noteaza Constanta Buzea in martie 1969. Singuratatea este acutizata si de tensiunile din familie. „Viata tensionata, enervari absurde urmate de hilare reveniri si induiosarile lui (...). Urat zacamant as rascoli daca as nota la infinit ce mi se intampla zilnic, prin ce fiori de frig trece sufletul meu. Energia celuilalt, agitatia lui fara istov, dar si absentele nemotivate pe mine ma sperie." Sotul ei este vesnic in cautare de noi orizonturi. Afla ca este inselata din gura lui si devine suspicioasa cu fiecare femeie care le calca pragul. Un episod amplu dezbatut in aceste zile de presa de scandal este cel in care Constanta Buzea descopera ca Paunescu are copii cu o alta femeie, noteaza Romania Libera „Si, fara sa-i pese de efect, mi se spovedeste din orgoliu ca este tata si la alta casa. Ca o nebuna indragostita de el, femeie maritata, i-ar fi nascut gemene". Constanta Buzea se intalneste cu femeia: „Ranita, mintita, nu ma vad in stare sa-l iert. (...) Pe el nu-l absolv de vinovatie. Instantaneu amestec de stupoare si greata".

„Au trebuit cateva zile de tratament pentru ca ranile sa mi se usuce"

Violenta domestica continua. „Podul palmei razuit de-a lungul peretelui grunzuros, prin apasare barbateasca, intr-un acces de nervi. Au trebuit cateva zile de tratament pentru ca ranile sa mi se usuce. Sa mi se vindece baza falangelor, unde pielea se zdrelise pana la os. (...) M-am gandit ca pentru nimic in lume n-as fi meritat sa fiu pedepsita astfel si din senin. Macar din recunostinta, ca i-am salvat viata in doua randuri..." Si nu foarte tarziu, vine alternanta: „Apoi, Adrian, ca de obicei intr-o dispozitie excelenta, ma redescopera, avand o parere exorbitanta despre sine. E de la sine inteles ca, langa un exemplar reusit, nici cei din imediata apropiere nu vor fi de lepadat!".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri