Am avut un soc foarte puternic cand am descoperit ca sufar de maladia neuro-motorie. In cel de-al treilea an de Oxford am observat ca devin oarecum, mai neindemanatic si am cazut odata sau de doua ori a fost un soc sa inteleg ca am o boala incurabila care ma poate ucide in cativa ani. Dar n-am murit. De fapt, desi viitorul era sumbru, am descoperit cu surpriza ca in acel moment ma bucuram de viata mai mult decat inainte.

Vreau sa va impartasec entuziasmul descoperirilor trecute si prezente, care au revolutionat modul in care gandim. De la Big Bang, la gaurile negre, de la materia neagra la gaurile negre, pana la un posibil Big Crunch, imaginea noastra despre Univers astazi, este plina de idei rasunatoare si adevaruri remarcabile. Istoria aparitiei noastre in peisaj este istoria felului in care am invatat sa intelegem ceea ce vedem..." (Sursa)

“Nu are importanta daca nu intelegeti teoria relativitatii sau mecanica cuantica, sau daca aceste teorii sunt incorecte. Ceea ce sper ca am demonstrat este un anume fel de demers pozitivist, in care o teorie este privita ca un model, reprezinta calea unica de intelegere a universului, cel putin pentru un fizician teoretician. Sper ca vom gasi un model consistent care sa descrie totul in univers - o teorie unificata. Daca o vom face, va fi un adevarat triumf al rasei umane”. (pg. 56 in "Visul lui Einstein si alte eseuri")

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

"Cine suntem si de unde venim?", acestea sunt intrebarile care framanta Omenirea, acestea sunt intrebarile care il framanta pe fizicianul Stephen Hawking. Nu este cazul sa intram prea adanc in teoriile fizicii cuantice si ale gaurilor negre, pentru ca un raspuns cert il avem desigur. Stephen Hawking este aici pentru a ne demonstra ca se poate sa traiesti cu propriile infirmitati, mai mari sau mai mici si totusi sa reusesti sa contezi cu adevarat pe Pamant!

Foto front si int. articol: Wikimedia

Foto main: jimkster


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri