"Aici e o situatie de nerespirat: ieri, cand carabinierii l-au purtat in gratii pe cel care a lovit-o pe infirmiera, au fost 200 de persoane care au manifestat impotriva arestarii sale, cerand eliberarea lui!?!... Toti am ramas inmarmuriti".

Maricica nu a avut sansa – daca ar fi trait – sa-i auda pledoaria in instanta a acestui avocat, in care ar fi utilizat toate mijloacele de a demonstra ca agresorul a avut doar o vina, iar ea, victima, mult mai multe.

Ca l-a provocat, ca i-a produs un spasm al gurii care s-a fortat sa scoata un scuipat pe masura dezgustului fata de o femeie fata de care se credea superior. Burtone chiar a sustinut ca a lovit-o in legitima aparare, dupa care a plecat linistit, fara graba. Se stie doar ca apararea perfecta este atacul. Ca a fost nevoit sa se murdareasca pe mana care s-a trasformat in pumn ca s-o loveasca, dupa ce femeia ripostase la scuipat. Ca, ma rog, toata lumea intelege, unei infirmiere de 32 de ani i se pot intampla astfel de lucruri pectru ca nu sta in banca ei, pentru ca vrea sa existe si sa fie respectata. Doamne, ce pledoarie frumoasa ar fi sustinut! Acum, l’onorevole-onorabilul Fabrizio Gallo (Fabrizio Cocos, nume ca lumea pentru uncavocat bataios), isi construieste mai multe scenarii pentru pledoaria post-mortem a Maricicai. El spera ca la autopsie sa se gaseasca un ceva, un mic anevrism nedecelat, vreo maladie estica, poate un virus valahicus, poate un platfus, o unghie deformata, o zgarietura din copilarie care a recidivat la scaderea temperaturii din luna octombrie 2010".

Da, Maricica Hahaianu nu a avut noroc. Nici macar norocul de a duce o existenta amarata ca sa-i ingrijeasca pe bolnavii din spitalul din capitala Italiei, sa ii ajute sau sa le faca o viata mai buna”...

Un articol de Iulia Sima

Foto front si main: Hamed Saber


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri