"Aici e o situatie de nerespirat: ieri, cand carabinierii l-au purtat in gratii pe cel care a lovit-o pe infirmiera, au fost 200 de persoane care au manifestat impotriva arestarii sale, cerand eliberarea lui!?!... Toti am ramas inmarmuriti".

Mai jos, perspectiva Patrupedbun, asupra celor intamplate in Italia. Desi simt urma de ironie trista pe care Francesco, autorul aricolului o imprima acestui caz, parca totusi as fi fost mai transanta spunand ca Maricica a nu a murit pentru ca nu "a avut noroc". Exista o actiune si o vina. Culpa ii apartine italianului, iar moartea Maricicai inseamna un atac la demnitatea umana, la demnitatea noastra de romani si nu in ultimul rand, la demnitatea femeilor, pentru ca este un caz cat se poate de clar de violenta impotriva unei femei!

“Maricica a parasit aceasta lume pentru ca nu a avut noroc. Ea nu era alaturi de sot si de copil, lasati in tara deoarece lucra la Roma; si nimeni nu s-a gandit sa-i trimita sa o vada, sa-si ia ramas bun. Era fara noroc inca dinainte de a-l intalni pe aducatorul mortii, ea nu putea sa pretinda un tratament normal din partea unui asa-zis barbat aflat la coada la metrou, nu, el, Alessio Burtone, dadea pe dinafara de prea mult ego. Cand i-a reprosat comportamentul, Burtone (Burtamare pe romaneste), i-a aplicat un pumn care a trantit-o de caldaram lovindu-se groaznic la cap.

Ea nu a avut noroc si pentru ca trecatorii supercivilizati din statia de metrou Anagnina au ocolit corpul cazut si nu i-au acordat macar o privire timp de mai bine de un minut. Maricica nu a avut noroc nici macar inainte de a fi lovita, Burtone a scuipat-o, asa cum scuipi ceva murdar, sau asa cum ai vazut pe altii ca scuipa. Ea nu a avut noroc, a trait doar 32 de ani, Burtone are 20, dar va mai trai cu siguranta mult mai mult decat victima sa.

Va fi poate incarcerat pentru vreo zece ani, apoi, dupa doar 7-8 se va prezenta la o comisie care va intelege ca a fost doar un moment nefericit din viata unui cetatean al Republicii Italiene si ii va acorda libertatea. Precum a facut-o (ma rog, l-a trimis in arest la domiciliu), onorabilul slujbas al Justitiei cu titlul de GIP (Giudice per le Indagini Preliminari – Judecator pentru Cercetari Preliminare). Maricica nu a avut norocul de a beneficia de minunea dorita de primarul Romei, Gianni Alemanno care a deplans amorteala, indiferenta si lipsa de suflet a celor care treceau pe langa corpul cazut al femeii. Ea nu a avut norocul sa nu-i provoace supararea pe care-o resimte acum Alessio Burtone, al carui avocat stoarce lacrimi de crocodil de la telespectatorii canalelor de stiri spunand despre clientul sau ca <<este intr-o stare de soc si ii este teama de inchisoare>>.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri