Imi era foarte clar. M-a violat. Mi-a rupt pijamalele, m-a batut. Adica, si un vagabond de pe strada ar fi facut la fel. Dar pentru mine nu era nicio diferenta doar pentru ca eram maritata cu el, era viol, in mod cert. Iar emotional m-a durut si mai tare. Adica nu il poti categorisi ca pe un viol savarsit de catre un strain - te-ai aflat la momentul si locul nepotrivit. Peste asa ceva poti sa treci altfel. Dar in acest caz, esti acasa cu sotul tau si nu te astepti. Am trait apoi o teroare constanta, chiar daca el nu a mai facut-o- confesiunea unei victime a violului marital.

Publicatia 9am.ro da publicitatii o stire care ar trebui sa fie considerata semnal de alarma: Statisticile arata ca un numar ingrijorator de femei din intreaga lume sufera de abuzuri sexuale si sunt molestate de catre partenerii lor ori de catre alti membrii ai familiei.

Incepusem articolul cu acel citat foarte emotionant care stiu ca tulbura, dar pe care il consider o explicatie mai potrivita pentru ceea ce este violul marital (si agresiunea asupra femeilor in general), o explicatie mai buna decat orice definitie de dictionar. Agresiunea impotriva unei femei se poate intampla oriunde si in orice circumstanta.

Violul nu are nicio legatura cu relatiile sexuale asociate casatoriei si dragostei. Violul este un act de violenta pe care o persoana o indreapta impotriva altei persoane. Este un mod de exercitare a puterii prin ranire in cel mai intim mod cu putinta. Violul este violenta, fie ca se intampla pe strada sau in casa, acolo unde victima se afla la mana unui sot sau partener abuziv. (Sursa)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin!

Zou Xiaoqaio, vicepresedinta Comitetului de Eliminare a Discriminarii impotriva Femeilor a declarat ca violenta sexuala a crescut in ultima vreme, in intreaga lume, in ciuda campaniilor globale lansate de catre Natiunile Unite sau alte ONG-uri. Potrivit digitaljournal, mai multe de o treime dintre femeile de pe Glob se confrunta zi de zi cu abuzuri de toate felurile, scrie 9am.ro.

"Cel putin o femeie din trei a fost batuta, fortata sa intretina relatii sexuale sau abuzata in cele mai ciudate moduri, cel mai des de catre sotul/partenerul sau de catre un membru al familiei", a declarat Zou pentru Inquirer.net , cu ocazia unei conferinte cu capii Natiunilor Unite, lansate de catre UNFPA (Fondul ONU pentru Populatie). Xiaoqaio a mai precizat ca milioane de femei din intreaga lume sunt inca violate sau subiectul a diverse forme de abuz, insa victimele accepta de multe ori sa primeasca bani de la agresori sau sa se casatoreasca daca raman insarcinate.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Amnezia infantila – de ce nu ne amintim primii ani de viata? SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști

Astfel de cazuri sunt intalnite cel mai des in tari din Africa sau Asia. Spre exemplu, in Kenya, sute de fete tinere au fost agresate sexual chiar de proprii profesori, in ultimii 2 ani, potrivit unei surse guvernamentale. Acelasi oficial a mai adaugat ca numarul cazurilor de abuzuri s-a raspandit foarte mult in ultima vreme, mai ales in zonele rurale.

Zou Xiaoqaio spune ca milioane de fete din lumea intreaga ajung pe piata sexului: “Aproximativ 2 milioane de femei, cu varsta cuprinse inre 5 si 15 sunt plasate in fiecare an in industria sexului”, spune Zou Xiaoqaio. Citeste si 7 lucruri pe care nu le stiai despre traficul de fiinte umane!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri