De fapt, Felicia este pe jumatate romanca. O tradeaza insa numele tatalui - Margineanu, care locuieste in Romania. Ceea e este interesant in legatura cu Felicia este faptul ca la inceputul saptamanii, ea a mobilizat mii de suedezi pentru un protest de amploare, impotriva rasismului. Felicia are doar 17 ani!

Aproape 93% dintre suedezi nu sunt insa de acord cu ideile democratilor, poate ca aceasta explica si succesul pe care l-a avut protestul de luni, organizat de Felicia Margineanu. “Acestea au fost niste alegeri foarte proaste pentru poporul suedez si pentru immigrantii care locuiesc in Suedia, de vreme ce rasistii au obtinut 5,7 la suta din voturi”, a declarat Jesper Huor, un journalist suedez.

Partidul extremist nu va face parte din govern, totusi va avea o mare influenta, chiar daca este chiar premature sa vorbim despre urmari, acum. Totusi cresc temerile cu privire la agresiunile fata de imigranti, mai ales fata de afgani si irakieni”, a mai adaugat jurnalistul. (Sursa)

In opinia sa, este vorba despre o miscare larga ce a cuprins intreaga Europa, in care grupurile de extrema dreapta devin din ce in ce mai puternice, in contrast cu politicile vociferate la nivelul ierarhiei politice europene care pledeaza pentru diversitate.

Aricolul face parte din dosarul Garbo.ro: A pleca sau a ramane in tara: Provocarile migratiei!

Foto fr si main: By Monster Ztudio /Shutterstock

 de Jullie S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri