O tanara musulmana din India a primit amenintari cu moartea deoarece a optat pentru jeansi, in loc de burqa.
Rayana R. Khasi locuieste in Kasargode, o regiune situata la 600 de km de orasul indian Thiruvananthapuram si este un inginer aeronautic care se lupta pentru a intra in serviciile civile ale tarii. Toate probleme sale au inceput dupa ce s-a intors anul trecut din orasul Chennai si a inceput studiile pentru noua sa cariera.

Daca la inceput rudele au avertizat-o politicos sa se adapteze la traditiile islamice si sa renunte la jeansi, mai tarziu vecinii au inceput sa o sfatuiasca sa renunte la portul "necuviincios". Imediat apoi a inceput sa primeasca apeluri anonime, fiind "avertizata de diverse persoane ca, daca va mai continua sa sfideze burqa, va fi ucisa" , relateaza digitaljournal.

Potrivit Indo Asian News Service, de luna trecuta, tanara a inceput sa primeasca si scrisori de amenintare, in care scria ca va fi ucisa pana la 26 august. Rayana a apelat la protectia politiei, dupa ce a semnalat amenintarile in fata Tribunalului din Kerala. Insa hartuirea nu a incetat, primind in continuare noi termene-limita si amenintari precum: "Intoarce-te la burqa si cere-ti scuze societatii, daca vrei sa mai traiesti!", potrivit Deccan Herald.

Canalul de stiri NDTV relateaza ca politia a arestat pana acum 4 persoane care au amenintat-o cu moartea, unul dintre suspecti fiind membru al Frontului Popular din India, grupul islamist radical, implicat in incidentul in cadrul caruia,unui crestin i-a fost taiata palma, pentru ca l-a insultat pe profetul Mohammed.

Cazul tinerei s-a raspandit in intreaga Indie: "Aici este vorba despre Talibanizare, daca insisti asupra unui anumit timp de imbracaminte", a declarat Shailaja, secretar de stat si membru al Asociatiei Democratice a Femeilor din India, adaugand ca este "o violare nu doar a drepturilor fundamentale, dar si a drepturilor omului".

Rayana este de parere ca gestul sau indraznet va incuraja mai multe femei tinere sa lupte impotriva regulilor opresive din India.

Articol preluat via site-ul de stiri www.9AM.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? A contat cine a zbierat mai tare Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi
Foto front si main: MW - Paris


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri