De 10 ani am uitat ce inseamna greul, de 10 ani o ducem bine si suntem foarte multumiti de ceea ce am realizat, de 10 ani ne felicitam in fiecare zi pentru ca am reusit sa ne rupem de saracia din Romania si de tot atatia ani lucram intr-un colectiv de oameni civilizati, care stiu sa spuna Te rog sau Multumesc.

Pentru ca, de fiecare data cand vine vorba de bani, se gasesc suficiente motive pentru a amana sau chiar anula intalnirea, de aceea am decis sa fim noi sponsorii tuturor. Preferam sa-i stim fericiti ca altadata si preferam sa fim toti, tinerii de altadata decat sa ne impartim si coltul de paine, pentru ca toata lumea sa fie multumita.

La urma urmei nu e mare lucru pentru noi, iar pentru ei, cu salariile lor mici, cu responsabilitatile lor foarte mari, cu toate cheltuielile aberante din Romania, nici nu ma mai mir ca sunt bucurosi, cand convocam "Consiliul celor 12" o data pe an. Suportam cheltuielile si pentru faptul ca ne face placere, nu pentru ca ne-ar fi mila, ci pentru a ne aduce aminte de vremurile frumoase si de intamplarile prin care am trecut si din care am invata cate ceva si nu pentru a epata sau a le da o palma peste nas, cu faptul ca noi am reusit.

Suntem cei mai modesti, pentru ca spre deosebire de cei care s-au nascut bogati si n-au avut cum sa aprecieze lucrurile, nu au avut termen de comparatie noi am muncit mult pentru siguranta financiara de acum si nu am primit nimic gratis, astfel incat am invatat sa apreciem valorile adevarate, munca adevarata, oamenii curati si dezinteresati dar am invatat si ce inseamna sa scoti castanele din foc cu mana ta si am mai invatat ca raman urme dupa cuiele batute in usa.

Iar la noi este amaraciunea faptului ca nu putem schimba nimic deocamdata, pentru ca nu este timpul nostru si nu putem decat sa ne rugam sa fie macar timpul copiilor nostri, pentru ca asa, cel putin, vom vedea si noi cateva imbunatatiri si vom putea muri impacati ca noi am facut tot posibilul sa le lasam conditii mai bune, din punct de vedere financiar, spiritual si intelectual si ca au facut ei tot posibilul sa le fie mai bine si copiilor lor, din punct de vedere social, politic sau economic!

Acest articol face parte din dosarul special Garbo: A pleca sau a ramane in tara: Provocarile migratiei!

Un articol de Alexandra Popovici


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri