Saptamana trecuta, Sakineh Mohammadi Ashtiani, o femeie iraniana a scapat de moartea prin bataia cu pietre, datorita unei masive campanii internationale. Femeia poate sa fie insa executata in orice clipa, prin alte metode.

Chiar daca a scapat de aceasta forma de pedeapsa capitala, femeia poate sa fie spanzurata in orice clipa. Circumstantele cazului lui Ashtiani nu sunt o exceptie in Iran, potrivit Amnesty International. "Majoritatea celor condamnati la moarte prin lapidare sunt femei, care sufera disproportionat in urma unei astfel de pedepse".

Femeia, originara din orasul Tabriz, din nordul tarii, a fost condamnata pentru adulter in 2006. Ea a fost obligata sa marturiseasca, dupa ce a fost supusa la 99 de lovituri de bici, a spus avocatul pentru drepturile omului Mohammad Mostafaei. Ulterior, ea si-a retractat declaratia si a negat ca ar fi facut ceva gresit. Condamnarea sa nu s-a bazat pe marturisiri, ci pe parerea a trei dintre cei cinci judecatori care s-au ocupat de caz, potrivit lui Mostafaei. Ea a cerut iertare din partea judecatorilor, dar acestia i-au refuzat-o. (9am.ro)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith!

Acest caz a facut furori la nivel international, milioane de oameni, organizatii pentru apararea drepturilor omului si departamentele de externe ale celor mai puternice state au condamnat aceasta practica si au cerut sistarea acestui tip de pedeapsa, ca si crutarea vietii lui Ashtiani. Fotografia femeii s-a afalat pe prima pagina a celor mai importante cotidiene. Lumea intreaga in cor a condamnat sentinta care i-a fost data femeii iraniene.

In acest moment o petitie impotriva lapidarii a fost lansata pe internet si a strans peste 200 de mii de semnaturi din intreaga lume. ”Curajosii copii ai lui Sakineh au lansat aceasta campanie, pentru a arata cat de mult conteaza condamnarea unanima la nivel international si ca aceasta produce efecte, de aceea, semSemneaza si tu!) (Foto: captura video CNN, via 9am.ro)

Si stiti ce ii “indreptateste” pe acei oameni sa omoare cu pietre o alta fiinta? Vorbele profetului Mohamed. Asta ca sa vedem cat de puternice sunt religia si practica traditionala ce sunt sedimentate intr-o societate…


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri