Tot ce imi doresc mai tare in perioada aceasta este sanatatea. Exclud total din minte posibilitatea ca vre-un dezechilibru fizic, oricat de mic sa ma scoata din circuitul meu, pe de-o parte pentru ca nu este timp de bolit, trebuie sa fim tari sa facem fata provocarilor. Pe de alta parte sub nicio forma nu as vrea sa ma aflu pe mainile sistemului medical din Romania. Si mai e ceva! Nu am deloc incredere in medicina contemporana si in medici.

Un articol scris de catre un medic pentru site-ul Care2Causes, imi confirma, cumva din interior, anumite temeri sau prejudecati pe care le am cu privire la un posbil dialog cu un medic, in caz de nevoie. Iata ce spune Dr. Frank Lipman:

1. Medicina moderna din Vest este bazata pe un model stiintific prea limitat, ignora si respinge in maniera aroganta alte terapii si intregul sistem medical care nu se potriveste modelului.
2. In plina criza a sistemului de ingrijire, medicii nu sunt invatati sa aiba grija si de bolnavii cu boli mai putin grave, de care, pana la urma, sufera majoritatea oamenilor. Medicii ar trebui sa fie invatati sa aiba grija si de acesti bolnavi.
3. In loc sa trateze cauzele sau dezechilibrele adiacente ale bolilor, doctorii abia reusesc sa depisteze simptomele bolilor.
4. Simptomele sunt vazute ca pe ceva ce trebuie suprimat, in loc ca ele sa fie considerate indicatori ai unui dezechilibru.
5. Doctorii trateaza corpul uman ca pe un aparat format din diferite parti care trebuie tratate independent, in loc sa considere corpul uman un tot integral. Astfel, trebuie adaugat ca mintea si corpul sunt de asemenea percepute ca entitati distincte, iar emotiile care ne afecteaza sanatataea sunt adesea ignorate.
6. Omul nu este vazut ca parte integranta a naturii si nu este luat in considerare faptul ca ceea ce se intampla in natura il afecteaza profund.
7. Doctorii de astazi nu au o intelegere a bolii in ansamblul ei, cautand “glonutul magic” in loc sa analizeze toti factorii posibili care compun un dezechilibru in corpul unui om.
8. Medicii nu cred deloc in capacitatea corpului de a se auto-regenera si de aceea nu incurajeaza aceasta capacitate naturala
9. Oamenii care sufera de aceeasi boala sunt tratati in acelasi fel, fiind ignorata unicitatea pacientului.
10. Din pacate, tratam boala si nu pacientul, spune dr. Frank Lipman.
11. Ne bazam prea tare pe numere si teste, in loc sa ascultam ceea ce are de zis si pacientul despre cum se simte.
12. Medicii de astazi iau prea putin in considerare importanta dietei si a stilului de viata asupra sanatatii oamenilor. Dar cum am putea face asta? Avem un total de 6-8 ore de nutritie in scoala de medicina, atrage atentia Lipman.
13. Medicii nu realizeaza influenta toxinelor asupra corpului si nu stiu sa stimuleze sistemul natural de detoxifiere al corpului uman.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri