Intr-un mod dramatic, Romania detine primul loc in Europa in ceea ce priveste numarul de nasteri inregistrate in randul minorelor.

9AM.ro relateaza mai multe cazuri legate de fetite devenite mamici prematur:

  • In urma cu cateva zile, o fata de 11 ani din Sibiu a nascut un baietel. Un caz care a socat intreaga tara a fost al unei fete de 14 ani, din Brasov, care se prostitua si a fost infectata cu HIV.
  • In septembrie 2008, minora a nascut prematur un baietel, infectat la randul lui cu HIV.
  • In august 2008, o fetita de 13 ani din Prahova si iubitul ei de 16 ani au devenit parintii unui baitel. In aceeasi luna, o adolescenta de 16 ani dintr-o comuna brasoveana a nascut siamezi dupa ce a avut o relatie sexuala cu varul sau primar.
  • In 2007, presa a scris despre cazul unei minore de 13 ani, din Codlea, care a nascut intr-un centru de plasament. Tatal bebelusului, un adolescent de 15 ani, era si el internat in acelasi centru.
  • In ianuarie 2007, reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Buzau, ajutati de un pluton de mascati, au descins in comunitatea de rromi din Ramnicelu pentru a ridica doua minore insarcinate. Una dintre fete, in varsta de 12 ani, era insarcinata in luna a noua, iar cealalta, de 13 ani, era insarcinata in luna a saptea.

Cum aceasta este prima stire a actualitatii, poate ar trebui sa constientizam, chiar si in ceasul al 24-lea ca este o problema grava, ca vina o purtam toti si ca trebuie sa gasim solutii macar din postura de parinti, tutori, frati sau surori mai mari.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Foto: Shutterstock

J.I.S


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri