Intr-un mod dramatic, Romania detine primul loc in Europa in ceea ce priveste numarul de nasteri inregistrate in randul minorelor.

Intr-un moment in care se vorbeste despre scaderea natalitatii, intr-un moment in care in societatile moderne oamenii decid sa aiba copii la varste mai inaintate (poate prea inaintate), la noi in tara, numarul mamelor care nasc inainte de majorat a ajuns in medie la 8.500 pe an, potrivit 9AM.ro. Se pare ca Romania a castigat teren in ceea ce priveste aceasta statistica sumbra, pentru ca in anul 2008 ne plasam pe un neonorabil loc doi in Europa, in ceea ce priveste sarcina la adolescente. (vezi articolul Mama la 16 ani?! NU!)

Potrivit ultimelor date, tinerele care ajung sa poarte o sarcina la varste fragede provin in general din familii dezorganizate, care traiesc mai ales in mediul rural. Cazurile adolescentelor care au devenit mame s-au inmultit dupa Revolutie, ajungand la o medie de 8.500 pe an, potrivit datelor furnizate de catre Institutului National de Statistica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova

Inconstienta? Lipsa de educatie in ceea ce ii priveste pe parinti?

Un caz socant il relata anul trecut o publicatie locala- Ziarul de Braila: Este vorba despre povestea unei minore de doar 12 ani, ramasa insarcinata si care ajunsese la spital cand era abia in luna a sasea. Fata provine dintr-un sat din aproprierea Brailei si face parte dintr-o familie destramata. Ziarul noteaza ca ancheta sociala a scos la iveala o poveste ce se potriveste probabil, miilor de familii sarace din Romania: fata provenea din prima casatorie a mamei sale, care ulterior si-a alcatuit o alta familie in contextul unui concubinaj. Partenerul mamei avea la randul sau un baiat, dar impreuna cei doi au mai avut inca doi copii. Vecinii acestei familii au relatat ca in casa lor era o distractie permanenta: “Casa lor este mai tot timpul plina cu indivizi care erau, chipurile, veniti sa se uite la televizor si nu lipsesc bauturile. Despre fata, nu se stie cu cine a ramas grea, sunt mai multe zvonuri. In cazuri din astea nu poti fi sigur niciodata”.

Prestige Orchestra lansează „DREAMS COME TRUE”, un concept de show unic în România Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil! „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Ceea ce este de asemenea foarte ingrijorator este faptul ca a scazut si limita de varsta a fetelor care nasc inainte de majorat. Astfel, sarcinile care survin la varste fragede sunt principala cauza a decesului la tinerele femei intre 15 si 19 ani din intreaga lume, din cauza complicatiilor la nastere si a avorturilor ilegale sau nesigure. In cazul sarcinilor sub 18 ani, pot apare complicatii, pentru ca organismul nu poate sustine sarcina, iar copiii tinerelor respective sunt prea mici la nastere si au o rata de supravietuire mai mica decat la femeile adulte.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri