9 / 11

Recomandari

Garbo.ro: Care sunt recomandarile voastre pentru o strategie  ce ar viza reconcilierea vietii private cu munca si famlia ce ar putea fi adoptata de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale?
 
Alice Iancu: In studiu am formulat mai multe recomandari cu privire la acest aspect. Un prim pas ar fi efectiv adoptarea unei Strategii, adecvat bugetata, cu privire la reconciliere. Este de asemenea necesara investitia in infrastructura sociala: crese si gradinite de stat. Aceasta infrastructura s-a prabusit in timpul tranzitiei. Este nevoie de resurse materiale si umane, gandite coerent impreuna.

De cladiri si de personal. De asemenea, sunt necesare stimulente fiscale pentru a incuraja mediul privat sa investeasca in crese si gradinite, pentru ca pana acum numarul initiativelor de acest fel este infim.

Nu in ultimul rand, este nevoie de prevederi si legislatie coerente si previzibile. In 2010 efectiv aveam senzatia ca in privinta concediului parental si a indemnizatiei de crestere a copilului asistam la un joc de ping-pong prost, care se juca cu planurile si posibilitatile parintilor fara nici o consideratie.

 

Foto: iStock
 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri