2 / 5

Mediator sanitar Ioana Constantin

Mediator sanitar Ioana Constantin: „Lumea spune ca am eu frustrari. Probabil am, dar incerc sa conving ca oamenii trebuie tratati ca indivizi, nu ca etnie”.

Ioana Constantin este mediator sanitar in Sectorul 5 din Bucuresti, locuieste in prelungirea Ferentari, pe Aleea Livezilor, in mijlocul comunitatii rome din aceasta zona, implicandu-se in mod direct in educatia, dezvoltarea, solutionarea problemelor ce tin de inrgistrarea romilor in evidenta populatiei sau cele ce tin de incheierea asigurarilor de sanatate la stat.

Pentru implicarea sa in dezvoltarea comunitatii rome si pentru modelul pe care il promoveaza pentru tinerele de etnie roma, precum si pentru determinarea cu care lupta pentru inlaturarea prejudecatilor societatii asupra etniei din care face parte, Ioana a fost premiata la Gala Femeilor Rome „Priveste-ma asa cum sunt!” la sectiunea Mediatori Sanitari.

 

Descopera toata povestea Ionei pe site-ul Agentiei Impreuna. „Nu ma puteam privi in oglinda, ma simteam inferioara din cauza etniei”, mai spune ea.

 


 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri