Primăria București intenționează să interzică trotinetele electrice prin oraș din cauza numărului tot mai mare de accidente. Viceprimarul Capitalei spune că este îngrijorat de situația actuală. După ce a întocmit un regulament mai aspru cu privire la utilizarea trotinetelor, se gândește deja să aplice aceeași regulă ca la Paris, interzicerea prin referendum.

Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București

Primăria București se gândește să interzică trotinetele electrice prin oraș. Municipalitatea spune că pentru acestea nu au fost amenajate piste speciale și astfel încurcă foarte mult atât circulația din stradă, cât și pe trotuare. Pentru firmele de ridesharing ce închiriază astfel de vehicule ar fi o lovitură majoră.

Motivul pentru care autoritățile se gândesc la o astfel de soluție este numărul tot mai mare a accidentelor în care sunt implicate trotinetele electrice. Ba mai mult, de cele mai multe ori, accidentele se lasă cu victime. În anul 2022, numărul accidentelor a crescut destul de mult. 13 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 200 de persoane au fost rănite grav în urma unor accidente cu trotinetele electrice.

Cititi continuarea pe 9news.ro

Foto fr şi main: Ground Picture /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri