Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

Guvernul strânge cureaua pentru a acoperi gaura de 20 de miliarde de lei la buget și ia în calcul suspendarea angajărilor la stat, dar și înghețarea salariilor bugetarilor. Până acum, datele arată că se poate economisi doar jumătate din sumă. 

Măsuri luate de ministere pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului

Executivul ia în calcul interzicerea de a cumula pensia cu salariul. Pe lângă înghețarea angajărilor și salariilor din sistemul bugetar, ministerele vor trebui să se încadreze în limite lunare de cheltuieli. În plus, acestea vor trebui să și economisească în perioada următoare. 10 miliarde de lei vor economisi ministerele de la bunuri și servicii, deplasări, combustibili, reparații, achiziții de produse de curățenie și nu numai.

În timp ce unele ministere au anunțat deja cât și de unde vor tăia, șefii de la Sănătate, Educație și Transport susțin că nu vor putea reduce cheltuielile bugetare. În începutul săptămânii viitoare, Guvernul va veni cu un act normativ în acest sens. Investițiile nu vor fi însă afectate, iar salariile nu vor fi tăiate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

La începutul ședinței de guvern, premierul Nicolae Ciucă a făcut un apel către marii contribuabili să își plătească datoriile la stat, dar și la instituțiile statului să colecteze cât mai repede aceste sume.

Citiți continuarea pe 9news.ro

Foto fr si main: Mircea Moira /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri