20 Aprilie 2023 publicat în Social 1 share-uri

Fructele și legumele de import ar putea să se scumpească, pe fondul secetei din Europa. Culturile din Spania, Portugalia și nordul Italiei sunt distruse pentru al doilea an consecutiv. Cerealele, roșiile și măslinele sunt cele mai afectate. 

Legumele și fructele s-ar putea scumpi din cauza secetei din Europa

Cantitatea scăzută de precipitații din această iarnă și de la începutul primăverii au dus la intensificarea fenomenului de secetă în mare parte a Europei.

Zonele cele mai afectate sunt nordul Italiei, Portugalia, Andorra și sudul Franței. În Italia, Râul Po este la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată în aprilie, iar Lacul Garda e la cel mai mic nivel din ultimii 70 de ani.

În Spania, îndeosebi pe coasta mediteraneană, situația este dramatică. Lacul de acumulare SAU, din Catalonia, e aproape secat. În nord-estul teritoriului ar putea fi declarată stare de urgență până în septembrie.

România ar putea scăpa

În schimb, la noi, chiar dacă ploile și ninsorile din sezonul rece au fost insuficiente, precipitațiile de primăvară au dus la o rezervă bună de apă, mai ales în jumătatea de vest a țării. În regiunile estice încă mai este nevoie de ploaie.

Citiți continuarea pe 9news.ro

Foto fr si main: J.J. Gouin /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri