Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Metodologia prin care sunt reglementate grupele de acomodare pentru dobândirea de noțiuni de limbă, cultură și civilizație românească de către elevii care nu au fost înscriși în sistemul de învățământ din România în ultimii doi ani a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ce prevede ordinul de ministru:

Art. 5. — Grupele de acomodare se constituie, de regulă, la începutul anului școlar. În cazul în care se constată creșterea numărului de elevi veniți pe parcursul unui an școlar, astfel încât ar deveni imposibilă înscrierea acestora în grupele existente, în condițiile actualei metodologii, inspectoratele școlare pot decide constituirea de grupe de acomodare noi pe parcursul anului școlar.

Art. 6. — (1) Grupele de acomodare sunt constituite, în medie, din 11 elevi, dar nu mai puțin de 8 elevi și nu mai mult de 14 elevi.

(2) În cazuri justificate, cu avizul și la propunerea ISJ/ISMB, Ministerul Educației poate aproba organizarea de grupe al căror efectiv depășește numărul maxim sau este sub numărul minim de participanți prevăzut la alin. (1), astfel încât să fie asigurat dreptul de participare la grupele de acomodare pentru solicitanți.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

(3) Elevii pot fi organizați în cadrul a 3 grupe/categorii de vârstă/niveluri de studiu, ținându-se cont de nivelul inițial de cunoaștere a limbii, culturii și civilizației românești de către elevi, după cum urmează:
a) grupa/categoria de vârstă 6—10 ani/nivelul învățământului primar;
b) grupa/categoria de vârstă 11—14 ani/nivelul învățământului gimnazial;
c) grupa/categoria de vârstă 15—18 ani/nivelul învățământului liceal.

Citește continuarea pe educatieprivata.ro

Foto fr și main: LStockStudio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri