Asociația OvidiuRo face un apel de implicare pentru a asigura cărți și acces la educație copiilor preșcolari din zone defavorizate

Comunicat de presă

Asociația OvidiuRo lansează campania „Schimbă-le povestea!”, cu scopul de a sublinia importanța accesului tuturor copiilor la o educație timpurie de calitate și de a asigura fondurile necesare oferirii de cărți copiilor preșcolari.

În noua realitate generată de  pandemia de COVID-19, copiii care trăiesc în medii defavorizate nu au avut acces la grădiniță și la școala online, de aceea s-a adâncit decalajul educațional și au crescut șansele de abandon școlar. În plus, copiii din familiile sărace nu au deloc cărți acasă, iar în grădinițele din zonele defavorizate există de cele mai multe ori doar cărți de colorat, ceea ce creează un impediment major în pregătirea pentru școală a acestor copii.

În România sunt, conform datelor furnizate de INS, aproximativ 600.000 de copii de vârstă preșcolară (3-5 ani) și 35.000 de educatori. Aproximativ 83% dintre copii sunt înscriși la grădiniță. Acest procent este cu 10%  mai mic în mediul rural față de cel urban. Dar problema majoră rămâne prezența zilnică extrem de scăzută a acestor copii la grădiniță.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Brandul de suplimente Good Routine®, creat de Secom® Healthcare Group, își extinde prezența pe piața internațională prin listarea pe Amazon

Din păcate, rata de părăsire timpurie a grădiniței și a școlii din țara noastră rămâne la unul dintre cele mai mari niveluri din Europa - 18,1%, iar în mediul rural ajunge chiar la 26.6%, față de 10,6% media europeană în 2018, pe fondul gradului de sărăcie și al gradului scăzut de educație al părinților.

„O carte poate schimba povestea unui copil sărac. Cei care nu interacționează în primii ani de viață cu poveștile întâmpină dificultăți în învățarea citit-scrisului și, de multe ori, ajung chiar să abandoneze școala. Am știut de la început că am pornit pe un drum lung, dar necesar pentru copiii care trăiesc în sărăcie: să le schimbăm povestea și viața, prin educație”, spune Maria Gheorghiu, cofondator OvidiuRo. 

Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale!

Prin mesajul campaniei „Schimbă-le-povestea”, Asociația OvidiuRo face un apel către toți cei care se pot implica și își doresc să susțină educația preșcolară a unui copil sărac - să trimită un SMS (recurent, cu valoarea de 2 EUR/ lună), la 8844 cu textul CARTE. Fiecare SMS trimis reprezintă o carte care va fi oferită unui copil sărac. De cele mai multe ori, va fi prima lui carte. Va fi începutul unei noi povești, poate va fi pagina întoarsă către un viitor mai bun. 

Campania este lansată în cadrul American Independent Film Festival (AIFF), ce are loc în perioada 14-20 septembrie la București. Inspirat de curajul tematic şi de încărcătura socială a filmelor americane independente, Festivalul donează, prin Asociația Cinemascop, toate încasările care îi revin din vizionările filmelor de la Muzeul Național de Artă al României - Curtea de Onoare, Cinema Muzeul Ţăranului şi Mercato Kultur către Asociația OvidiuRo, pentru susținerea acestei campanii. Biletele au fost puse în vânzare pe platforma Eventbook.ro și vor putea fi achiziționate și în locații, înainte de proiecții, iar programul complet poate fi consultat pe site-ul www.filmedefestival.ro la secțiunea Program.

Pluto în Vărsător 2023 -2043 – Este vremea schimbărilor istorice pentru următoarele 3 zodii! Li se va schimba destinul în următorii ani 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri