Cei mai mulți părinți nu cred însă că instituțiile de învățământ sunt suficient de pregătite cu măsuri de prevenție anti COVID.

Odată cu începerea noului an școlar în contextul epidemiei de COVID-19, peste jumătate dintre părinții din mediul urban (55%) își doresc ca activitatea școlară să se desfășoare fizic, iar copiii să meargă la școală, arată cel mai recent studiu iSense Solutions, desfăsurat în perioada 7-11 septembrie 2020, reprezentativ pentru mediul urban. Totodată, o bună parte dintre părinții din mediul urban (61%) consideră că școlile nu vor putea desfășura actul educațional în condiții de siguranță.

Principala temere a părinților este legată de faptul că distanțarea socială nu va fi posibilă în școli (76% consideră acest lucru), iar aproape jumătate dintre ei (44%) cred că este o probabilitate mare ca elevii să fie expuși la virusul SARS-COV-2. Din acest motiv, 66% dintre părinți consideră și că elevii ar trebui să poarte mască în sălile de clasă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România GUINOT se alătură marilor branduri de frumusețe în El Studio Titulescu EXPOZITIA SI GALA FABULOUS OVER 40

Nici alternativa la mersul fizic la școală, educația online, nu este privită cu ochi buni de părinți. Astfel, 8 din 10 părinți din mediul urban consideră că școlile nu sunt pregătite să facă trecerea la școala online. Mai mult, două treimi dintre părinți sunt de părere că școala online va avea un impact negativ asupra actului educațional.

Foto: By Oksana Kuzmina /Shutterstock

Cu sau fără școala online,  pregătirile pentru noul an școlar s-au desfășurat aproximativ la fel ca și în trecut. Cei mai mulți părinți din mediul urban le-au cumpărat copiilor haine (61%) și rechizite (52%). 16% au cumpărat laptopuri sau tablete. Pe de altă parte, majoritatea părinților așteaptă de la autorități să ofere atât echipamente de protecție (măști, dezinfectanți, etc.) cât și infrastructura necesară pentru școala online dacă va fi cazul – 77% ar vrea ca școlile să pună la dispoziția elevilor tablete pentru fiecare elev, în timp ce peste 80% doresc formare profesională pentru profesori și adaptarea programei școlare la contextul online.

4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească

În ceea ce privește cine are grijă de copii după ce aceștia se întorc de la școală, aproximativ o treime (34%) din familii spun că vor lăsa copilul în grija bunicilor, în timp ce în jumătate dintre cazuri (48%) tot părinții trebuie sa fie acasă când se întoarce copilul de la școală. Doar 4% își permit o bonă.

“Atitudinea părinților față de începerea noului an școlar denotă disciplină și capacitate rapidă de adaptare, dar și foar ioada următoare, însă orice s-ar întâmpla, părinții par să fie pregătiți și vor fi, ca întotdeauna, principalii agenți ai schimbării”, declară Andrei Elvădeanu, Head of Market Strategy, iSense Solutions.

Datele prezentate fac parte din studiul omnibus săptămânal, reprezentativ pentru mediul urban și realizat de iSense Solutions pe perioada epidemiei de coronavirus pentru înțelegerea comportamentului românilor, având 500 de interviuri online în fiecare săptămână, grad de eroare +/- 4.38%, la un nivel de încredere de 95%.  Eșantionul de părinți a constat în 198 de persoane.

Prestige Orchestra lansează „DREAMS COME TRUE”, un concept de show unic în România Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Foto fr si main: By FamVeld /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri