Sa spunem adevarul este cel mai puternic instrument pe care il avem. Pentru mult prea mult timp, femeile nu au fost auzite sau crezute daca au indraznit sa vorbeasca despre adevarul lor catre acesti barbati… dar momentul lor este acum. – Oprah Winfrey

„As vrea ca in aceasta seara sa imi exprim recunostinta fata de toate femeile care au indurat ani de abuz si agresiune fiindca ele, asemenea mamei mele au avut copii pe care i-au hranit si facturi de platit si visuri pe care le-au urmat. Sunt femeile ale caror nume nu le vom sti niciodata. Sunt femei care fac munca domestica si muncesc in ferme. Lucreaza in fabrici si lucreaza in restaurante, sunt in universitati, in inginerie, medicina si stiinta. Sunt cele care fac parte din lumea tehnologiei, politica si afaceri. Sunt atletele noastre de la Olimpiada sau femeile care fac parte din armata.”

Apoi, Winfrey s-a referit la cazul unei femei de culoare pe nume Recy Taylor, o femeie care in anul 1944 a fost rapita si violata de sase barbati. Cand povestea ei a aparut in presa, Rosa Parks a investigat cazul ei dar la momentul respectiv nu a avut instrumentele necesare pentru ca abuzatorii sa fie incriminati. „Recy Taylor a murit acum 10 zile, chiar inainte de a implini varsta de 98 de ani.”, a spus Oprah. „Ea a trait, asa cum noi toate am trait, prea multi ani intr-o cultura blocata de barbati brutali si puternici. Pentru prea mult timp, femeile nu au fost auzite sau crezute daca au indraznit sa spuna adevarul in fata puterii acestor oameni. Dar vremea lor este acum.

„Asa incat, as vrea ca fiecare fetita care priveste acum, sa stie ca se intrevede o noua zi la orizont!”, a concluzionat Oprah in ovatiile intregii audiente de la Golden Globes. "Si atunci cand noua zi va fi in final aici, acest lucru se va datora unor femei magnifice, multe dintre ele afladu-se chiar aici in aceasta seara si datorita unor barbati fenomenali, care lupta din greu ca sa se asigure ca vor deveni liderii care ne vor conduce catre un moment cand nimeni nu va mai fi nevoit vreodata sa spuna <<Me too!>>."

Intregul discurs sustinut de Opraha Winfrey la Golden Globes 2018 poate fi accesat aici.

via Wikipedia: "Premiile Globul de Aur (engleza Golden Globe Award) sunt premii americane pentru filme si seriale, oferite in fiecare an in timpul unei cine de lux. Acordate incepand cu anul 1944 de catre Asociatia de presa straina de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), Globurile de Aur ocupa un loc important in seria de premii cinematografice, culminand cu Premiul Oscar. Acest lucru este adevarat din 1996 cand HFPA a semnat un contract cu NBC. Transmisia Globurilor se afla pe locul trei in topul celor mai vizionate festivaluri ale anului, dupa Premiile Oscar si Premiile Grammy. Premiile Globul de Aur sunt decernate la sfarsitul lunii ianuarie pentru filmele sau seriile TV rulate cu un an in urma."


Foto homepage: Joe Seer / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri