3 / 12

Iisus a fost casatorit cu Maria Magdalena?

Maria Magdalena, fosta prostituata pe care Iisus a salvat-o de la moartea prin lapidare, a fost una dintre cele mai credincioase urmase ale sale. Dar a fost ea oare si sotia sa? Maria Magdalena este de altfel un personaj care ar fi fost in mod deliberat exclusa din credinta religioasa crestina si ca ea ar fi avut un rol mult mai important in perioada in care a trait Iisus, pentru simplul fapt ca era femeie. Magdalena ar fi fost mai importanta decat Petru si Pavel.

Fanii cunoscutei carti „Codul lui Da Vinci” sunt familiarizati cu aceasta teorie care a revenit in actualitate anul trecut, dupa descoperirea unui papirus vechi de aproximativ 1.600 de ani. Karen L. King, specialista in istorie la Harvard Divinity School, a identificat si tradus papirusul unde scrie: „Si Iisus le-a spus lor, „Sotia mea… ea va fi capabila sa imi fie discipol”.

Chiar daca King insasi a subliniat faptul ca aceasta afirmatie nu demonnstreaza neaparat ca Iisus ar fi fost casatorit, cercetarile ulterioare au stabilit ca fragmentul din acel papirus ar fi o „facatura”, potrivit expertilor de la Vatican.

 

Imagine: Maria Magdalena in viziunea lui El Greco; sec. 16
 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri