Ai ajuns cu bine in ultima saptamana de sarcina si probabil deja ai emotii cu gandul ca momentul nasterii in sfarsit se va produce, ca iti vei tine bebelusul in brate si probabil iti faci griji daca vei naste natural sau daca travaliul va fi indus de medic.

Ai ajuns cu bine in ultima saptamana de sarcina si probabil deja ai emotii cu gandul ca momentul nasterii in sfarsit se va produce, ca iti vei tine bebelusul in brate si probabil iti faci griji daca vei naste natural sau daca travaliul va fi indus de medic.

In mod normal, sarcina este calculata de la prima zi a ultimului ciclu menstual normal, astfel ca daca ai notata aceasta zi poti adauga cele noua luni de zile si aflii astfel care este ziua sau saptamana in care ar trebui sa nasti. Medicii iau in calcul un minus sau un plus de doua saptamani fata de calculul acesta, considerand ca fiind normal intervalul 38-42 de saptamani pentru a naste.

O nastere ce depaseste 42 de saptamani se considera a fi tardiva si medicul induce travaliul. Depasirea termenului de nastere impune riscuri fiindca placenta nu mai furnizeaza suficient oxigen si nutrienti dupa 42 de saptamani si exista riscul ca micutul sa scada in greutate sau chiar sa moara, de aceea de multe ori medicii nici nu asteapta implinirea celor 42 de saptamani de sarcina, ci intervin mai devreme, inainte ca aceasta varsta gestationala sa fie depasita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Saptamana 42 de sarcina: Ce face bebe in burtica?

Bebe este total dezvoltat si gata de nastere, este pozitionat cu capul in pelvis si abia asteapta sa cunoasca lumea din afara burticii si sa fie tinut in bate de mamica lui. Pielea poate sa ii atarne putin la brate si picioruse, iar unghiile probabil ca i-au crescut foarte mult incat sa necesite taierea acestora imediat la nastere, pentru a nu-i da posibilitatea sa se raneasca singur.

Pentru ca a stat destul de mult in burtica este posibil sa fi crescut un pci mai mult, ceea ce ar putea crea probleme la nastere daca nu ii incape capsorul prin colul uterin. In aceasta situatie medicul foloseste o ventuza sau forcepsul pentru a-i prinde capul si a-l trage cu delicatete afara. Insa este de preferabil sa evitati pe cat posibil aceste metode pentur ca pt fi nocive pentru copil.

Saptamana 42 de sarcina: Cum se simte mamica?

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

In ceea ce priveste corpul tau, nu apar prea multe modificari. Medicul te cheama foarte des la vizite si probabil ca va deschide deja subiectul unei nasteri prin inducere artificiala a travaliului daca se intampla ca tu sa nu ai travaliu in mod natural in spatamana aceasta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri