Te-ai decis unde vei naste? Ar cam fi timpul sa te gandesti ce optiuni ai: poti naste acasa, la maternitate sau la centre specializate, fiecare optiune avand avantajele si dezavantajele ei.

Te-ai decis unde vei naste? Ar cam fi timpul sa te gandesti ce optiuni ai: poti naste acasa, la maternitate sau la centre specializate, fiecare optiune avand avantajele si dezavantajele ei.

Cum se dezvolta bebelusul?

Micutul tau cantareste in cea de-a 18 a saptamana de sarcina aproximativ 300 de grame si masoara cam 2,5- 3 centimetri. Pielea este acoperita cu o substanta cremoasa alb- galbuie numita vernix (aceasta substanta protejeaza pielea fatului de lichidul amniotic). Firele de par isi pot face aparitia la unii feti, acum fiind si momentul in care sprancenele incep sa creasca.

Ciclurile somn- veghe ale viitorului bebelus incep sa devina din ce in ce mai regulate si probabil ca vor fi aceleasi cicluri cu care te vei confrunta si in primele luni de viata ale lui bebe.

Ce se intampla cu mama?

Incepand din aceasta saptamana, vei observa o crestere impresionanta a poftei de mancare. Gingiile pot deveni mai sensibile si pot sangera, iar mainile si picioarele vor incepe sa se umfle. Este posibil sa observi ca parul si unghiile iti cresc mai repede decat de obicei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Sfaturi utile pentru saptamana a 18 a de sarcina

Este timpul sa incepi sa te odihnesti mai mult si sa renunti la treburile care te solicita din punct de vedere fizic- astfel vei evita si durerile neplacute de spate.

Ai grija la ce mananci! Evita sa consumi alimente insuficient preparate termic, deoarece astfel vei evita eventualele imbolnaviri ce se pot fi cauzate de pregatirea alimentelor la temperaturi scazute la care germenii nu sunt distrusi complet.

Kidz iti doreste sarcina usoara!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri