Ai ajuns in sfarsit la finalul primului trimestru de sarcina si o multime de lucruri noi s-au intamplat in aceasta perioada. Sarcina ta a progresat, iat bebe a facut eforturi remarcabile pentru a-si pregati intrarea in aceasta lume.

Ai ajuns in sfarsit la finalul primului trimestru de sarcina si o multime de lucruri noi s-au intamplat in aceasta perioada. Sarcina ta a progresat, iat bebe a facut eforturi remarcabile pentru a-si pregati intrarea in aceasta lume.

Cum se dezvolta bebelusul?

Micutul masoara acum aproximativ 13 centimetri. Rinichii si caile urinare sunt dezvoltate acum si in buna stare de functionare, asa ca fatul poate urina. Lichidul amniotic umple plamanii pentru a nu le permite sa se colabeze (sa se stranga)- astfel se pregateste bebe pentru a respira aer atunci cand va parasi viata intrauterina.

Ce se intampla cu mama?

In aceasta perioada, in timp ce schimbarile hormonale “isi fac de cap”, incepi sa te simti un pic mai bine, iar apetitul sexual revine. Era si timpul sa incepi sa te simti mai atragatoare si sa iti revina pofta de a face dragoste cu partenerul tau, vei vedea ca si el va fi foarte incantat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Uterul este acum putin mai mare decat o mingie de baseball. Areolele mamare se inchid la culoare si cresc in dimensiuni, iar, din loc in loc pe abdomen pot aparea mici pete hiperpigmentate (mai inchise la culoare).

Sfaturi utile pentru aceasta saptamana

Discuta cu medicul tau ginecolog in legatura cu efectuarea unei amniocenteze. Aceasta este o analiza

ce determina numarul si aspectul cromozomilor din celulele lichidului amniotic, precizand daca exista riscul de malformatii fetale.

Uneori, la examenul ecografic se poate determina sexul viitorului bebelus, asa discuta cu medicul in cazul in care vrei sa stii daca vei avea baietel sau fetita.

Daca faci gimnastica pentru gravide ar fi bine sa eviti exercitiile care iti solicita coloana vertebrala lombara (exercitiile care se fac stand pe spate), deoarece acestea impiedica ciculatia sangelui catre uter. Nu-ti fa griji deoarece vei gasi multe alte exercitii cu care sa le poti inlocui.

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Sarcina usoara!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri