Deja ai o luna si jumatate de sarcina e ceva timp, iar sufletelul tau creste tot mai mult pe z ice trece, noi parti ale corpului se formeaza si unele organe chiar incep sa functioneze.

Deja ai o luna si jumatate de sarcina… e ceva timp, iar sufletelul tau creste tot mai mult pe zi ce trece, noi parti ale corpului se formeaza si unele organe chiar incep sa functioneze.

Cum se dezvolta bebelusul?

Bebelusul masoara acum intre 8 si 11 milimetri, cam de marimea unui sambure, iar organele genitale incep sa ia forma, dar inca nu se poate distinge sexul bebelusului. Mugurii membrelor incep sa apara, iar sistemul osos se fortifica, astfel ca bebe incepe sa fie neastamparat si sa se miste, dar miscarile nu le poti percepe inca. Acum se poate distinge si urechea externa a micului sufletel.

Sistemul circulator este functional, sangele circuland in organismul embrionului, iar la nivelul inimii se formeaza cele 4 camere. In comparatie cu restul corpului, capul ia proportii datorita dezvoltarii rapide a creierului. Intestinele se formeaza in jurul cordonului ombilical- ele nu sunt inca functionale si vor migra mai apoi in cavitatea abdominala, acolo unde le este locul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Ce se intampla cu mama?

In afara de obisnuitele semne si simptome ale sarcinii, te poti simti un pic cam balonata. Aceasta se datoreaza tranzitului intestinal ce este un pic incetinit pentru a permite absorbtia optima a substantelor nutritive in ciculatie pentru a-i fi furnizate copilasului, dar si din cauza miscarilor lui bebe.

De asemenea, te vei simti extrem de obosita si vei avea nevoie sa te odihnesti mai mult in aceasta perioada. Uita de stresul de la birou si roaga-ti familia sa te menajeze, pentru a proteja astfel si micuta viata care ia nastere inauntrul tau.

Sfaturi utile pentru aceasta saptamana

Mergi regulat la medic si fa-ti analizele prenatale. Ar fi trebuit sa fie facute pana acum pentru a depista orice problema ce ti-ar putea afecta sarcina. Afla mai multe detalii despre analizele prenatale citind articolul publicat pe Kidz referitor la acest subiect.

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri