Atat plantele, cat si planetele ne influenteaza sanatatea si starea de spirit. Tocmai de aceea, in functia de zodie, o anumita planta are efect maxim asupra organismului fiecaruia dintre noi.

In alimentatie Leii au nevoie de orez, carne, miere si levuri aromatice precum rozmarinul, sofranul si dafinul. Primavara au nevoie de verdeturi bogate in fier (spanac, urzici, loboda etc.).

Fecioara – levuri aromatice

Utilizat de mii de ani in tratarea bolilor digestive, rozmarinul are efect garantat in cazul Fecioarelor. Desi astazi este cunoscut ca unul dintre cele mai inmiresmate condimente, initial a fost utilizat in alimentatie strict pentru proprietatile lui terapeutice.

Alimentele recomandate nativilor din semnul Fecioarei sunt cartofii, guliile si telina.

Balanta – solanaceae

Cea mai buna planta pentru nativii din Balanta este ardeiul iute, recunoscut pentru excelenta sa in tratarea diabetului, a tulburarilor digestive si a prostatei. De asemenea, detoxifiaza organismul si are proprietati depurative.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

In alimentatie Balantele au nevoie de o cantitate considerabila de cereale, fasole si sparanghel.

Scorpion – plante calmante

Porumbarul este planta recomandata celor nascuti sub semnul Scorpionului. Acesta are proprietati calmante impotriva durerilor de stomac si al dischineziilor biliare, este depurative, antiseptic, antiinflamator si laxative. Siropul din fructe de porumbar ajuta in convalescenta deoarece Scorpionii sunt doborati chiar si de formele acute ale bolilor.

Alimentele recomandate pentru aceasta zodie sunt ceapa (efect calmant), ardeiul capia, urzica. Uleiurile de aloe au efecte linistitoare asupra Scorpionilor.

Sagetator – plante acrisoare

Remediul naturist ideal pentru sanatatea Sagetatorilor este scorusul, fiind excellent impotriva aterosclerozei si a spondilozei.

In alimentatie, Sagetatorii au nevoie de cantitati deloc neglijabile de ceapa si usturoi care fortifica organismul de tip jupiterian. Telina si dafinul sunt de asemenea binefacatoare. Citricele (in special grapefruit-ul) si cooacazele fac minuni in cazul ficatului oboist si mentin elasticitatea vaselor de sange prevenind astfel hipertensiunea arteriala.

Capricorn – plante cu efecte antiinflamatoare

Capricornii pot considera tataneasa indispensabila pentru sanatatea lor. Cel mai important principiu activ al acesteia, alantoina, are efecte antiinflamatoare si antitumorale. De asemenea, favorizeaza regenerarea tesuturilor. Ii ajuta pe nativii acestei zodii in lupta cu bolile aparatului digestiv.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri