Incepand cu data de 15 iunie 2011, cuplurile care doresc sa acceseze programul Ministerului Sanatatii de fertilizare in vitro pot depune dosarele la sediul unitatilor sanitare care il deruleaza.

Comunicat de presa al Ministerului Sanatatii

Recent, Ministerul Sanatatii a publicat pe pagina de web www.ms.ro, in dezbatere publica, ORDINul privind aprobarea Normelor metodologice pentru realizarea si raportarea activitatilor specifice in cadrul subprogramului de fertilizare in vitro si embriotransfer

Conform proiectului de act normativ, in perioada 23 – 27 mai 2011 unitatile sanitare interesate de a participa in program pot depune dosarele la Registratura Ministerului Sanatatii. Selectarea unitatilor sanitare pentru includerea in subprogramul FIV/ET se realizeaza la cererea acestora, in baza unui dosar care cuprinde mai multe documente.

Pot participa la programul Ministerului Sanatatii unitati sanitare publice sau private care indeplinesc o serie de criterii, printre care acelea de a detine acreditare valabila pentru activitatea de utilizator de celule si tesuturi umane in scop terapeutic, acte doveditoare prin care personalul medico-sanitar isi exercita profesia in cadrul unitatii sanitare, documente care atesta pregatirea specialistilor in domeniul embriologiei umane si care fac dovada realizarii, incepand cu data de 1 ianuarie 2010, a minimum 50 de proceduri FIV/ET.

La 1 iunie 2011, Ministerul Sanatatii va publica pe pagina de web www.ms.ro, lista unitatilor care au fost admise in Programul de fertilizare in vitro si embriotransfer.
Ulterior acestei date, includerea unor noi unitati sanitare in program se va realiza in limita fondurilor aprobate cu aceasta destinatie, pe baza documentelor care atesta efectuarea a minimum 50 de proceduri FIV/ET.



Incepand cu data de 15 iunie 2011, cuplurile care doresc sa acceseze programul Ministerului Sanatatii de fertilizare in vitro pot depune dosarele la sediul unitatilor sanitare care il deruleaza.

Dosarul trebuie sa cuprinda urmatoarele documente:
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

a) cerere pentru includerea in subprogramul FIV/ET - document original;
b) copii legalizate dupa actele de identitate ale membrilor cuplului;
c) copie legalizata dupa certificatul de casatorie;
d) adeverinta eliberata de casa de asigurari de sanatate din care sa rezulte calitatea de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate, de cel putin 2 ani - document original, emis dupa data de 1 ianuarie 2011;


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri