Dieta medicului Pierre Dukan garanteaza in prima luna o pierdere de 5 pana la 10 kg, apoi o slabire treptata si sanatoasa. Asociata cu un program de sport, dieta Dukan permite obtinerea unui corp superb si tonifiat fara mari eforturi.

Aceste alimente nu trebuie sa contina ulei, nu se prajesc, nu se ung cu unt sau alte alimente grase, smantana etc. Se consuma fierte, la gratar sau la cuptor.

Faza de atac poate dura intre 5 si 10 zile. Nu aveti voie sa depasiti 10 zile.

Faza de introducere a legumelor

In aceasta faza se introduc legumele sarace in zahar. Se accepta toate legumele mai putin morcov, porumb, cartofi, orez. Nu aveti voie fainoase sau cereale. Legumele se consuma doar crude. Se recomanda sa introduceti treptat legumele, incepeti cu cate o leguma la fiecare masa si pastrati lingura de tarate cu lapte de dmineata despre care am vorbit in prima faza. Nu aveti voie insa mai mult de un bol de salata la masa.

Atentie! Nici in aceasta faza nu ati introdus grasimile.

Aceasta faza se mentine trei saptamani sau pana se ajunge la greutatea dorita. Se mentin in continuare criteriile de la faza precedenta: mersul pe jos si hidratarea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Faza de evitare a „efectului yo-yo”

In aceasta faza se reintroduc treptat restul alimentelor in felul urmator: in primele patru zile fructele si cerealele, apoi restul alimentelor dorite, introducand cate o grupa de alimente la doua zile.

Se vor evita in continuare urmatoarele alimente:
- Mezelurile, carnatii si preparatele afumate;
- Conservele;
- Mancarurile prajite;
- Untul, cascavalul si alte grasimi. Puteti folosi uleiuri vegetale, cu conditia sa nu le preparati termic.

Se mentine hidratarea si miscarea zilnica.


JOIA CEA MARE

Joia, asa cum am anuntat mai sus in faza de atac, va deveni ziua de regim strict proteic, joia se va manca numai ca in prima faza a regimului, exceptand masa de tarate de dimineata. Si dimineata se va manca proteic.

Aceasta faza se mentine cateva luni de zile.

Faza de stabilizare

Aceasta faza reprezinta o usoara adaptare a fazei precedente, mai exact va alegeti alimentele cu care va simtiti cel mai bine, dupa ce ati experimentat cateva luni tot felul de preparate in faza precedenta. Practic aceasta faza reprezinta finalizarea, acomodarea fazei precedente.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Faza de stabilizare se poate mentine ani de zile, reprezentand un stil de viata sanatos. Este recomandat sa consumati ziilnic legume si fructe crude, nu doar in preparate.

Hidratarea si mersul pe jos raman valabile. Puteti inlocui mersul pe jos cu un program de sport.

Un articol de Iulia Dibu

Acest articol este o preluare de pe Healthy.ro, suplimentul de sanatate by Kudika.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam:

Top 5 obiceiuri care iti strica inima

Ochiul bionic poate reda vederea

Remedii de aur: Beneficiile uleiului de masline


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri