25 Martie 2011 publicat în Sanatate 2 share-uri

Pana la descoperirea penicilinei, argintul era extrem de valoros fiindca era singurul dezinfectant cunoscut de oameni. Un kilogram de aur pretuia cat sapte kilograme de argint. Astazi, cu un kilogram de aur, se pot cumpara 74 de kilograme de argint.

Argintul – antibiotic si antioxidant

Rolul argintului in organismul uman ar putea fi descris ca un sistem imunitar secundar. Din rezultatele obtinute de dr. Hery Margaff se poate confirma ca argintul are capacitatea extraordinara de a distruge in 6 minute peste 650 de categorii de microorganisme patogene, virusuri, bacterii, paraziti si fungi.

Ca antibiotic natural, argintul lupta cu bacilul dizenteriei, cu Salmonela, Escherichia coli, streptococul Pneuminiae, streptococul Mutans (cauzatorul principal al cariilor dentare) si alte microorganisme daunatoare. S-a mai constatat ca argintul este un puternic antioxidant natural, distrugand radicalii liberi (cei ce cauzeaza peste 60 de boli, printre care si cancerul sau Alzheimer). S-a demonstrat ca argintul este si imuno-modulator, adica poate ajuta la cresterea imunoglobinei din clasa A, M, G ca si a limfocitelor T. Argintul este folosit si in chirurgie, la efectuarea metodei Heingenheim (unirea vaselor cerebrale sau inchiderea defectelor de pe suprafata craniului uman). Argintul a fost de asemenea folosit la filtrele mastilor celor care se ocupau cu dezinfectarea in timpul epidemiei de gripa aviara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

De cat argint are nevoie corpul nostru ?

Stramosii nostri primeau o oarecare doza de argint prin hrana. Tehnologia moderna din agricultura a distrus, din pacate, aproximativ 85% din rezervele de argint ale solului si de aceea acest element esential pentru organism nu mai poate fi gasit in alimentele pe care le consumam.

Conform mai multor studii efectuate de cercetatorii americani, deficitul de argint poate duce la scaderea imunitatii si este unul dintre principalii factori de crestere a afectiunilor maligne din ultimele decenii.

Organele noastre contin argint, cea mai mare cantitate gasindu-se in tesutul creierului mare, in nucleele celulelor nervoase, glandele sistemului endocrin, oase si partea exterioara a ochiului.

Cel mai eficace aport de argint se face sub forma lui coloidala care se absoarbe in sange extrem de repede, inca din cavitatea bucala. S-a stabilit ca 0,088 de miligrame de argint reprezinta cantitatea medie zilnica necesara organismului uman.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

De unde procura organismul argint?

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda argintul coloidal ca fiind cel mai puternic dezinfectant folosit in cazul apei potabile. Nefiind un metal greu, argintul coloidal nu interactioneaza cu alte medicamente, nu are efect toxic asupra organismului si orice surplus se va elimina usor din organism si nu se va acumula in tesuturi. De asemenea, nu exista riscul de supradozaj.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri