Care este licoarea miraculoasa de care ai nevoie pentru a fi sanatoasa si slaba?
Zaharurile si carbohidratii sunt procesate mult mai rapid decat alti nutrienti. Daca nu bei indeajuns de multa apa, atunci nu vei beneficia de calitatile nutritive ale alimentelor ce contin numeroase lipide, ci vei beneficia doar de caloriile detinute de ele. Daca mancarea nu este digerata normal, atunci absorbtia nutrientilor nu este completa, iar organismul ne va cere sa il hranim.

Poftele alimentare pe care le resimtim ocazional sunt modul organismului de a ne atrage atentia ca ii lipsesc anumiti nutrienti. Poate ca mesele tale contin toate elementele de care are nevoie organismul, dar daca acestea nu sunt corect procesate, organismul isi va revendica drepturile, iar tu vei mai rontai cate ceva.

De cata apa ai nevoie?

In medie, o persoana trebuie sa bea aproximativ 8 pahare de apa in fiecare zi, adica aproximativ 2 litri. Cu toate acestea, persoanele mai grasute trebuie sa bea un pahar de apa in plus pentru fiecare 10 kilograme pe care le au peste greutatea normala pentru inaltimea si constitutia lor. Cantitatea de apa bauta trebuie marita si daca depui efort fizic marit sau daca vremea este foarte calduroasa.

Apa ar trebui bauta rece, intrucat aceasta se absoarbe mai rapid decat cea calduta. Exista si studii care au aratat ca band apa rece, vei arde calorii.

Cum sa bei mai multa apa?

De fiecare data cand pleci de acasa, ia cu tine o sticluta cu apa. In plus, asigura-te ca ai intotdeauna pe birou un pahar cu apa.

Esti deshidratata?

O metoda simpla de a iti da seama daca bei prea putina apa este sa iti ciupesti usor mana si sa vezi daca pielea isi revine rapid sau daca raman urme. Daca semnul ciupiturii ramane, atunci trebuie sa maresti cantitatea de apa bauta.

Dusmanii apei

Bauturile pe baza de cafeina (bauturi de tip cola, energizante, cafea) te deshidrateaza. Unele studii arata ca pentru fiecare ceasca de cafea consumata, ar trebui sa bem inca patru de apa pentru a restabili echilibrul.

Un articol de Georgeta Boboc
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri