Cum dorm oamenii astazi? De ce nu dorm femeile suficient? Cine sufera de apnee in somn? Ce impact are lipsa somnului asupra sanatatii?
La barbatii care au probleme de somn noaptea, acest lucru se datoreaza in special urmatorilor factori:
• Faptul ca merg tarziu la culcare si trebuie sa se trezeasca devreme dimineata – acesta a fost in special cazul olandezilor 54% vs. 35% si belgienilor 52% vs. 29% (barbati vs. femei)
• Desi in general nu au fost multe persoane care au indicat apneea in somn ca motiv pentru insuficienta somnului, mai multi barbati au mentionat acest lucru spre deosebire de femei. In majoritatea tarilor acest procent este dublu sau triplu decât in cazul femeilor, dar in Belgia de sase ori mai multi barbati au invocat acest motiv.

4. Femeile – de ce nu dorm suficient

• Principalul motiv pentru care femeile nu dorm bine noaptea este faptul ca sunt mult mai ingrijorate/stresate de lucrurile care li se intâmpla in viata (barbati vs. femei: Franta 31% vs. 46%; Olanda 22% vs. 36%; Spania 17% vs. 38%)
• Un alt motiv invocat a fost faptul ca au prea multe lucruri de facut in timpul zilei si insuficient timp pentru a le face pe toate, aceasta situatie intalnindu-se aproape de doua ori mai des in SUA 27% vs. 44%. Singura tara in care acest motiv a fost mentionat de mai putine femei a fost Olanda, cu 19% vs. 17%.
• La intrebarea daca somnul le este afectat de copiii de care trebuie sa aiba grija noaptea, semnificativ mai multe femei decat barbati au raspuns afirmativ. In Marea Britanie, de doua ori mai multe femei decat barbati au indicat copiii ca motiv pentru care nu dorm suficient. In Germania, s-a observat o diferenta de sase ori mai mare, iar in Spania de 3 ori mai multe femei, spre deosebire de barbati, au invocat acest motiv pentru insuficienta somnului noaptea.
• Mai multe femei au indicat sforaitul ca motiv pentru care nu dorm suficient, in comparatie cu barbatii. Aceasta situatie se intalneste cu precadere in Olanda 6% vs. 20% si Belgia 9% vs. 20%. Doar in China acest motiv a fost indicat de mai multi barbati decat femei 4% vs. 1%.
• Semnificativ mai multe femei simt ca lipsa somnului le-a afectat viata domestica, dar si sanatatea fizica, spre deosebire de barbati.
• Femeile au recunoscut si efectul lipsei somnului asupra sanatatii mentale, o diferenta semnificativa fiind observata in majoritatea tarilor – cel mai evident in Spania (aproape dublu numarul femeilor care spun ca lipsa somnului le afecteaza sanatatea mentala in comparatie cu barbatii).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

5. Varsta


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri